Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Comuna unde locuitorii vor introduce buletinele de vot în pubele de gunoi, în locul urnelor. Vor folosi şi cutii de pantofi

Alegeri locale 2024. În comuna Moviliţa din judeţul Vrancea, alegătorii care se prezintă duminică la urne vor fi nevoiţi să introducă buletinele ştampilate în pubele de gunoi, în timp ce votul exprimat de persoanele care nu se pot deplasa în secţii şi au solicitat urna mobilă va fi introdus în cutii de pantofi, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vrancea, care au aflat despre această anomalie în cursul zilei de joi, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 18:46

Cutii de pantofi, folosite ca urne mobile - Shutterstock

"Astăzi, mi-a fost adus la cunoştinţă de către conducerea biroului electoral de circumscripţie comunală faptul că, la Moviliţa, primarul a organizat procesul electoral astfel încât buletinele de vot vor fi introduse de alegători în pubele de gunoi. Am mai aflat că în locul urnelor mobile se vor folosi cutii de pantofi. Nu este o glumă. Şi înţeleg că această situaţie a fost şi la alegerile trecute", a declarat prefectul judeţului Vrancea, Marius Iorga.

Reacţia prefectului de judeţ

El a precizat că instituţia pe care o conduce va încerca să remedieze această situaţie cât mai curând posibil.

Articolul continuă după reclamă

"Vom înştiinţa şi Autoritatea Electorală Permanentă Vrancea despre această situaţie, iar mâine (vineri - n.r.), la prima oră, vom face verificări la faţa locului pentru a găsi soluţii şi a încerca să remediem această situaţie", a precizat prefectul.

La Moviliţa, primar în funcţie este Corneliu Cristian, ales pe listele PNL Vrancea, dar care nu mai candidează anul acesta pentru un nou mandat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Alegeri locale 2024 » Comuna unde locuitorii vor introduce buletinele de vot în pubele de gunoi, în locul urnelor. Vor folosi şi cutii de pantofi