Antena Meniu Search
x

Cum l-au prezentat PSD şi PNL pe Cătălin Cîrstoiu. Ciolacu l-a atacat pe Nicuşor Dan iar Ciucă a spus că a "slujit oamenii toată viaţa lui"

După lungi săptămâni de negocieri şi tensiuni, în sfârşit, coaliţia PSD şi PNL şi-a prezentat candidatul pentru Primăria Capitalei. Lozul câştigător a fost tras de medicul Cătălin Cîrstoiu, care a promis că va vindeca Bucureştiul de cancer. Marcel Ciolacu s-a folosit de prezentarea oficială pentru a-l ataca pe Nicuşor Dan şi a trimite săgeţi către contracandidaţi iar Nicolae Ciucă a spus despre Cătălin Cîrstoiu că "a slujit oameni toată viaţa lui" şi că "nu este interesat de afaceri". 

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 18:04

Marcel Ciolacu a declarat la prezentarea lui Cătălin Cîrstoiu drept candidat al PSD-PNL la Primăria Capitalei că s-a săturat să vadă explicaţii de ce nu se poate, precizând că atunci când se apropie alegerile, vin politicienii şi încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile. El a spus că moştenirea după mandatul lui Nicuşor Dan este "un Bucureşti fără un program şi fără o perspectivă" iar singurele lucruri cu care se laudă sunt proiectele Gabrielei Firea.

Ciolacu: Eu m-am săturat să văd explicaţii de ce nu se poate

"Eu m-am săturat să văd explicaţii de ce nu se poate. Când se apropie alegerile, vin politicienii în faţa românilor şi încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile şi aveau o viziune şi voiau să facă multe. Sunt excepţii întotdeauna, cei trei primari de sector, nu i-am văzut plângându-se la tv de ce nu pot să facă. Cu adevărat, au spus că puteau să facă mai mult", a spus Ciolacu în cadrul evenimentului de prezentare a candidatului la Primăria Capitalei.

El a arătat că primarul general este cel care trebuie să coordoneze o echipă, care trebuie să fie un manager şi un catalizator al oamenilor performanţi din toate domeniile. "Vorbim de un primar general care să fie căutat, să primească vizitele altor primari din lume. Nu am văzut acest lucru până acum. După 32 de ani de la Revoluţie, vedem în continuare (..) cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare, de fiecare copac din pădure, dar pierdem perspectiva, De când sunt premier, nu m-a căutat niciodată primarul general al Capitalei", a mai afirmat Ciolacu, arătând că l-a întrebat şi pe preşedintele Camerei, Anfred Simonis, şi acesta i-a spus, la fel, că nu a fost căutat.

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu s-a certat cu Gabriela Firea

"Dacă ar fi venit la mine, categoric am fi căutat soluţia, dacă venea la Parlament, căutam soluţii legislative", a completat Marcel Ciolacu. El a mai spus că moştenirea după mandatul lui Nicuşor Dan este "un Bucureşti fără un program şi fără o perspectivă" iar singurele lucruri cu care se laudă sunt proiectele Gabrielei Firea. "Sunt ferm convins că doamna Firea ar fi început lucrurile mult mai repede, având exprienţă administrativă. Am văzut entuziasmul tineresc al dlui Burduja (..) Dar la fel ca acum doi ani şi ceva, am creat o stabilitate şi o perspectivă", a subliniat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu s-a certat cu Gabriela Firea şi că cele două partide fost de acord să facă o echipă şi să vină cu un program administrativ.

Ciucă, la prezentarea lui Cătălin Cîrstoiu: Toată viaţa lui a slujit oamenii. Nu e interesat de afaceri

Nicoale Ciucă a declarat la prezentarea lui Cătălin Cîrstoiu că cele două partide au venit cu un om care "nu a făcut nimic în viaţa dumnealui decât să slujească oamenii".

"Activitatea politică în ţara noastră este percepută de români va fiind una egoistă în care politicienii sunt interesaţi mai mult de ce se întâmplă cu ei şi nu ce se întâmplă cu cetăţenii. Personal, consider că această stare de fapt se poate schimba. De când am intrat în Armată şi până acum am fost în slujba ţării şi a românilor, iar atunci când ţării i-a fost mai greu, după o perioadă de instabilitate politică, suprapunere de crize, am considerat că e momentul să lăsăm deoparte orice orgoliul, tot ce a însemnat istoria confruntării dintre cele două cele mai mari partide şi să construim această mare coaliţie, care şi-a asumat trecerea României prin aceste situaţii dificile", a spus Nicolae Ciucă în cadrul evenimentului.

El a arătat că, astăzi, de Ziua Fericirii, chiar dacă nu au adus fericire, au adus nomalitatea aşteptată de toţi românii. Nicolae Ciucă a mai spus că sunt de aproape doi ani şi jumătate împreună şi iată că a funcţionat această coaliţi şi funcţionează în continuare, fiind "un model probat în realitate".

"Decizia a fost ca la europarlamentare să dăm dovadă de unitate nu de dezbinare. (..) Discutând cu premierul, cu partidele, am considerat că este oportun şi necesar să venim la Capitală cu un candidat comun şi acel candidat este domnul doctor, profesor Cătălin Cîrstoiu", a afirmat Ciucă.

Liderul PNL a spus de ce nu au decis să vină cu un candidat om politic. "Am venit cu un om care nu a făcut nimic în viaţa dumnealui decât să slujească oamenii, de dimineaă până seară, într-o instituţie în care oamenii chiar au nevoie de ajutor când le este mai greu. Am venit cu un om care nu este interesat de afaceri, de scenă şi dezbaterile de la tv, care este interesat să facă lucruri, este interesat ca împreună cu echipa dumnealui (..) să se preocupe de probeleme Bucureştiului", a afirmat Ciucă.

Preşedintele PNL a spus despre Cîrstoiu că "este un medic recunoscut, este decanul Facultăţii de Medicină, managerul Spitalului Universitar şi are în subordine 3.500 de oameni, care tratează anual aproximativ o jumătate de milion de pacienţi".

"Şi, ceea ce este important, în fiecare zi gestionează situaţii de criză, ori Bucureştiul este într-o situaţie de criză", a mai spus Ciucă. "Ca atare, dincolo de calităţile domnului Cîrstoiu, de virtuţile echipei domniei sale, discutăm de sprijinul pe care îl are de la două partide care vor asigura tot ce este necesar ca domnul dr Cîrstoi să cîştige Primăria Capitalei, nu pentru dumnealui, nu pentru coaliţie ci pentru bucureşteni.Aveţi încredere în sprijinul pe care PSD şi PNL vi-l vor acorda, vă doresc succes şi să ne vedem la Primăria Capitalei", a spus Ciucă în final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Alegeri locale 2024 » Cum l-au prezentat PSD şi PNL pe Cătălin Cîrstoiu. Ciolacu l-a atacat pe Nicuşor Dan iar Ciucă a spus că a "slujit oamenii toată viaţa lui"