Antena Meniu Search
x

Video Deveselu "loveşte" din nou, după ce a votat primar un bărbat care era mort. PSD şi PNL şi-au "furat" acum candidaţii

Tragicomedie politică la Deveselu! PNL şi PSD şi-au furat reciproc candidatul la primăria comunei unde americanii au instalat scutul anti-rachetă. Ca să fie totul şi mai confuz, rivalii sunt rude cu fostul primar. S-au duelat şi la ultimele alegeri, după ce localnicii l-au reales pe primarul care tocmai murise. 

de Redactia Observator

la 28.03.2024, 20:23

Vezi și

Suntem în biroul primarului din Deveselu, Nicolae Dobre. Ales din partea PSD, va schimba acum tabăra şi va candida din partea PNL pentru un nou mandat. 

Nicolae Dobre, primar Deveselu: Am simţit că sunt, cum să spun, mai în asentimentul unui alt partid, adică care poate să mă ajute mai mult în implementarea proiectelor!

În prag de alegeri, Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă - dă voie primarilor să treacă de la un partid la altul fără să îşi piardă mandatul, cum spune legea. De pe 9 aprilie, când intră derogarea în vigoare, sunt aşteptate migraţii în masă. 

La Deveselu, situaţia este cu totul specială

Pe acelaşi subiect

Localnicii au ales acum patru ani un primar care murise cu 10 zile înainte de votare. Era prea târziu să mai fie schimbate buletinele de vot, iar oamenii au pus ştampila pe numele lui.

Acum, pentru fotoliul de primar din Deveselu se luptă vărul şi fiul fostului primar, care s-au duelat şi în 2021, când alegerile au fost reluate. Atunci a câştigat vărul. Acum, ambii îşi derutează alegătorii - şi-au părăsit partidele şi s-au înscris la formaţiunea rivală până zilele trecute. Cei doi candidaţi spun că şi fostul primar a procedat la fel, când era în viaţă şi nu consideră strategia greşită.

Sătenii sunt derutaţi de schimbările politice

Cristi Popovici, reporter Observator: Fostul primar, cel care s-a prăpădit de Covid, a fost ales în primul sau mandat, în 2012, din partea PPDD. Apoi a trecut la PSD. La precedentele alegeri, în 2020, a negociat să fie canditatul PNL, dar tot la PSD a rămas, însă l-a răpus boala. Acum, vărul și fiul lui, care se lupta pentru aceiaşi primărie, schimbă și ei partidele, iar sătenii nu mai înțeleg nimic.

Deşi sunt rude, cei doi sunt certaţi la cuţite şi nu mai vorbesc de când au intrat în politică. 

Marius Aliman, fiul primarului decedat: Este un examen pe care îl dăm în faţa cetăţenilor. Nu vreau să ne implicăm familiile, nu vreau să ne implicam copiii şi soşia. Ar fi murdar, oribil.

În acest haos, localnicii din Deveselu aşteaptă alegerile

În comuna cu aproape 3.000 de suflete este amplasat scutul anti-rachetă construit de Statele Unite, dar localitatea nu este racordată la gaz metan, iar multe străzi sunt încă neasfaltate. 

Sătean: De 35 de ani, tot dezamagiti suntem, asa ca nu avem nicio speranta de la niciunul

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Deveselu "loveşte" din nou, după ce a votat primar un bărbat care era mort. PSD şi PNL şi-au "furat" acum candidaţii