Antena Meniu Search
x

Video Revoltă în teritoriu după ce Coaliţia şi-a pus candidaţi comuni. Un lider PNL spune că mai bine "şi-ar tăia mâna" decât să semneze pentru un PSD-ist

"Mai bine nu mai facem alegeri şi punem primarii în funcţie de sondaje". Este reacţia iritată a lui Marcel Ciolacu după cercetările care îl dau pe Cătălin Cîrstoiu abia cu şansa a treia în lupta pentru Primăria Capitalei. Liderii PSD au validat azi candidatii din Sectoarele 2 si 5, dar şi din alte judeţe. În teritoriu, însă, candidatul comun a revoltat liberalii: la demisii şi scandal, Banatu-i fruncea!

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 19:42

Vezi și

Marcel Ciolacu a avut chef de glume în ziua în care PSD şi-a validat candidatii în mai multe judete si sectoare din Capitală. În Bucureşti, Coalitia PSD-PNL are o problemă majoră: în două sondaje recente, medicul Cătălin Cîrstoiu este cotat abia cu şansa a treia în batalia pentru Primaria Generală. "Parerea mea sa facem sondaje si sa nu mai facem alegeri, in functie de cine face sondajul pe acela il numim. Eu cred ca dl Cirstoiu va fi primarul general al Capitalei", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD.

Potrivit unor surse politice, PSD şi PNL ar putea forma alianţe şi în judeţele Mureş şi Satu Mare

Social-democratii vor miza pe actualul prefect Rares Hopincă în Sectorul 2 din Capitală si pe Adrian Vigheciu în lupta pentru Sectorul 5. Cel din urmă este consilier PSD în Consiliul General al Capitalei. "Este o onoare pentru orice tânăr care se află în politică", a declarat Adrian Vigheciu, candidat PSD Sector 5. Dan Cristian Popescu, vehiculat initial pentru Primăria din Sectorul 2, a fost nevoit sa se retragă în urma jocurilor interne din partid. Deputatul PSD i-a facut loc prefectului Rares Hopincă, dar a primit la schimb promisiunea ca va fi viceprimarul Capitalei, dacă PSD si PNL vor avea majoritate în Consiliul General. "Daca te uiti la sondajele de opinie pare o decizie incorecta. Mi s a propus sa fiu candidatul PSD la functia de viceprimar general", a declarat Dan Cristian Popescu, deputat PSD.

Horia Constantinescu, seful de la Protectia Consumatorilor, va fi candidatul PSD la Primăria Constanţa. Alegerea pentru Consiliul Judetean este medicul chirurg Cătălin Grasa. La Buzău, în judetul premierului, senatorul PSD Lucian Romascanu va candida pentru sefia Consiliului Judetean. Iar deputatul Alfred Simonis va fi candidatul comun sustinut de PSD si PNL pentru Consiliul Judetean Timis. "În acest moment s-au unit cele doua partide mari din Romania, PSD si PNL au depasit anumite orgolii si se va castiga", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD. Dar nu e totul lapte şi miere. În Banat, decizia de la centru a stârnit o adevărată revoltă. Liberalul Alin Nica a fost demis de la şefia PNL Timiş pentru că s-a opus înţelegerii de a susţine în judeţ un candidat PSD.

"Sa stiti ca e un semnal pentru toata tara. Am fost pana la urma sacrificat pentru PSD. Mai bine imi taiam o mana decat sa semnez candidatura domnului Simonis din partea PNL la Biroul Electoral Central", a declarat Alin Nica, preşedinte CJ Timiş. Potrivit unor surse politice, PSD si PNL ar putea forma aliante si in judetele Mureş si Satu Mare - acolo unde UDMR deţine puterea la nivel local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Revoltă în teritoriu după ce Coaliţia şi-a pus candidaţi comuni. Un lider PNL spune că mai bine "şi-ar tăia mâna" decât să semneze pentru un PSD-ist