Antena Meniu Search
x

Ion Iliescu nu votează la alegerile locale şi europarlamentare. Fostul preşedinte nu a solicitat urna mobilă

Ion Iliescu nu votează la alegerile locale şi europarlamentare 2024. Fostul președinte al României, în vârstă de 94 de ani, nu a mai solicitat urna mobilă.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 12:54

- Inquam Photos / George Călin

Printre cei care, însă, şi-au exprimat deja dreptul de vot se numără şi politicienii ţării. Rând pe rând, liderii marilor partide, dar şi foşti preşedinţi de stat au pus ştampila pe buletinele de vot şi i-au îndemnat pe români să facă acelaşi lucru.

Politicienii, matinali la urne. Iohannis a votat la Jean Monnet

Președintele Klaus Iohannis a votat duminică dimineața la secția Jean Monnet din Capitală și i-a îndemnat pe toți românii să își exercite acest drept.

Articolul continuă după reclamă

"Este o zi importantă astăzi, o zi în care alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim și pe cei care ne reprezintă în Parlamentul European. Eu am votat. Vă invit pe toți să poftiți la vot, este extrem de important", a declarat președintele la ieșirea din secția de votare.

Pe acelaşi subiect

Șeful statului a votat puțin după ora 9.00 la secția Jean Monnet din Capitală.

Marcel Ciolacu: Am votat românește

Preşedintele Senatului şi premierul, au fost mai matinali. Dacă Marcel Ciolacu a votat în Buzău, oraşul său natal, Nicolae Ciucă şi-a exprimat dreptul la vot în comuna ilfoveană Baloteşti.

"Am votat pentru o voce unită în Parlamentul European", a spus Marcel Ciolacu după vot. "Am votat pentru o echipă valoroasă care a știut să implementeze proiecte atât la Buzău, cât și la Consiliul Județean. Am votat românește, pentru o voce puternică în Parlamentul European, pentru o voce unită în Parlamentul European și am votat pentru investiții, autostrăzi, școli, spitale, reindustrializarea României", a spus premierul, care a făcut apel către toată lumea, indiferent de opțiunea de vot, să meargă la vot, "astfel încât cei aleși să fie legitimi".

Președintele PNL Nicolae Ciucă a votat duminică "pentru dezvoltarea României, pentru o viață mai bună în fiecare comunitate". 

"Am votat pentru dezvoltarea României, pentru o viață mai bună în fiecare comunitate. Am votat pentru siguranța românilor, pentru păstrarea valorilor, tradițiilor și a credinței, tot ce înseamnă identitatea românească, pentru o Românie puternică într-o Europă unită, pentru parcursul european al României. Este un drum de la care nu trebuie să ne abatem oricat zgomot se face", a declarat Nicolae Ciucă. "Este un moment decisiv în care trebuie să ne implicăm în viitorul României, în viitorul nostru al tuturor, un viitor care poate să fie al dezvoltării, al siguranței sau poate fi al stagnării și a haosului". Fostul premier i-a îndemnat pe români să meargă la vot. "Este foarte importantă prezența la vot, este foarte important cine ne reprezintă la Bruxelles și este foarte important cine ne conduce comunitățiile. Îi îndemn pe fiecare dintre cetațenii României să mearga la vot și să decidă viitorul țării noastre care trebuie să fie un viitor mai bun".

Traian Băsescu: "Am trecut cu nava prin incendiu, furtună. Nu mă încurc în 5 buletine de vot"

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a votat, duminică, la o secţie din Capitală, la alegerile europarlamentare şi locale. Întrebat despre faptul că a avut de introdus în urnă cinci buletine de vot, acesta s spus: "Am trecut prin furtună şi prin zonă de război. Nu mă încurc în cinci buletine". "Astăzi este ziua în care ei stabilesc cât de funcţională va fi democraţia în România", a adăugat Băsescu.

"Astăzi este ziua în care ei stabilesc cât de funcţională va fi democraţia în România. Dacă rezultatul votului va fi, dincolo de votul pentru actuala Putere, şi pentru o Opoziţie puternică, înseamnă că echilibrul democratic se va putea menţine în România şi lucrurile vor merge bine. Dacă se va crea o discrepanţă riaşă între Putere şi capacitatea Opoziţiei de a genera dezbatere publică, atunci există riscul să ne îndreptăm către acea stabilitate pe care o găseşti numai în regimurile democratice. Adică stabilitate până la capăt", a declarat Traian Băsescu, după ce a votat.

Întrebat cum a fost să voteze cu cinci bunetine de vot, Băsescu a răspuns: "Am făcut lucruri mai grele. Spre exemplu, am trecut cu navă petrolier prin incendiul propriei nave, am trecut prin furtună, am trecut prin zonă de război. Ce mă încurc în cinci buletine de vot?".

Alegeri locale și europarlamentare în România

Aproape 19 milioane de români sunt așteptați azi la urne să-şi aleagă primarii şi şefii de Consilii Judeţene. Votarea la cele 18.955 de secții a început la ora 7:00 și se încheie la ora 22:00. Dacă la ora 22.00 vor mai fi oameni care nu au apucat să voteze şi care stau la coadă în apropierea secţiilor de vot, atunci programul se poate prelungi până la miezul nopţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Ion Iliescu nu votează la alegerile locale şi europarlamentare. Fostul preşedinte nu a solicitat urna mobilă