Antena Meniu Search
x

Video Luptă în patru pentru Primăria Capitalei. Motivul pentru care PSD şi PNL au renunţat la ideea candidatului comun

S-au înţeles pentru europarlamentare, nu şi pentru Capitală. Ramona Chiriac, şefa reprezentanţei Comisiei Europene în Romania va deschide lista de la europarlamentare, din partea PSD şi PNL. Cele doua partide nu au ajuns, însă, la un consens şi în ceea ce priveşte candidatul pentru primăria Capitalei. Prin urmare, social-democraţii şi liberalii vor merge, cel mai probabil, fiecare cu propriul om la alegerile locale.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 12.03.2024, 15:48

Vezi și

Iniţial, liderii coaliţiei de guvernare căutau un candidat comun care să fie compatabil cu electoratul ambelor partide. Cu alte cuvinte, să poată fi votat atât de alegătorii PNL, cât şi de alegătorii PSD din Capitală. Decizia luată aseară, 11 martie, a fost cu totul alta. Anume aceea ca PSD şi PNL să meargă pe cont propriu la alegeri, adică să meargă pe candidaţi separaţi.

Luptă în patru pentru Primăria Capitalei

S-a ajuns la această soluţie după ce liderii coaliţiei au analizat sondajele comandate la nivelul Capitalei şi au ajuns la concluzia că dacă Gabriela Firea ar fi fost candidatul comun, 60% dintre alegătorii "de dreapta" ar fi votat mai degrabă cu actualul primar, Nicuşor Dan. S-a analizat şi scenariul în care Sebastian Burduja ar fi fost candidatul comun. Şi în acest caz, sondajele au arătat că 5 din 10 alegători PSD l-ar fi ales pe Cristian Popescu Piedone.

Piedone, actualul edil din Sectorul 5, a anunţat că nu se va retrage din cursă şi că va merge până la capăt şi se va înscrie în cursa pentru primăria Capitalei. În acest moment, surse politice spun că, cel mai probabil, PNL va miza pe Sebastian Burduja, iar PSD ar trebui să decidă dacă o va propune pe Gabriela Firea sau dacă va merge cu un alt candidat.

În acest moment, am putea avea o luptă dusă în patru pentru primăria Capitalei. Nicuşor Dan - susţinut de Alianţa Dreapta Unită, Cristian Popescu Piedone - susţinut de Partidul Umanist Social Liberal, Gabriela Firea sau alt candidat de stânga din partea PSD şi Sebastian Burduja - susţinut de PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Alegeri locale 2024 » Luptă în patru pentru Primăria Capitalei. Motivul pentru care PSD şi PNL au renunţat la ideea candidatului comun