Antena Meniu Search
x

Video PSD ar putea ceda către PNL candidatura comună la Primăria Capitalei. Liberalii iau în calcul două nume - surse

Guvernul a adoptat azi ordonanţa care le dă voie primarilor să migreze la alte partide fără să îşi piardă mandatul. Iar PSD şi PNL au avut discuţii aprinse despre candidatul la Primăria Capitalei şi lista comună de la alegerile europarlamentare. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 08.03.2024, 21:07

Vezi și

"Surse de la vârful coaliției de guvernare au dezvăluit pentru Observator că lista comună pentru alegerile europarlamentare ar putea fi deschisă de Cristina Chiriac. Este de profesie economist, cea care conduce în prezent Confederația Națională a Femeilor de Afaceri din România. Și nu este singurul nume luat în calcul. Ar mai fi o opțiune - Ramona Chiriac, cea care conduce în prezent Reprezentanța Comisiei Europene în țara noastră. Dintre aceste două nume se va alege cea care va deschide lista comună pentru europarlamentare PNL-PSD. Sursele Observator spun că există un acord de principiu în coaliția de guvernare. Social-democrații ar avea rezervate 10 locuri eligibile și ar urma să includă pe listă nume precum Mihai Tudose, Claudiu Manda, Victor Negrescu sau Vasile Dâncu. De asemenea, surse de la vârful PNL spun că liberalii se bazează pe opt locuri eligibile și ar urma să includă pe lista comună cinci dintre actualii europarlamentari - Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Siegfried Mureșan, Adina Vălean și Daniel Buda. Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit astăzi la Palatul Victoria, într-o ședință care a durat circa cinci ore, și au discutat inclusiv despre candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Aici surse Observator spun că social-democrații ar fi dispuși să cedeze candidatura comună către partenerii din coaliție. Surse din Modrogan spun că liberalii iau în calcul două nume - Sebastian Burduja sau Ionuț Lupescu. Numele ar putea fi ales duminică, într-o nouă ședință a coaliției de guvernare", a transmis reporterul Observator Marius Gîrlașiu.

Ionuţ Lupescu, favoritul PNL pentru Primăria Capitalei

O vedetă a Generației de Aur ar putea candida pentru fotoliul de Primar al Capitalei. Ionuţ Lupescu, fostul căpitan de la Dinamo, este propunerea PNL pentru Bucureşti, după negocierile purtate cu liderii partidului. Deocamdată, cel supranumit "Kaiserul" va fi testat în sondaje, alături de alte nume din cele două partide. Calculele ar putea fi date peste cap în funcţie de ordonanța care va legaliza traseismul politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » PSD ar putea ceda către PNL candidatura comună la Primăria Capitalei. Liberalii iau în calcul două nume - surse