Antena Meniu Search
x

Video Nou sondaj la Primăria Capitalei: Nicușor Dan este favorit, iar 45% dintre votanți spun că merg sigur la urne

Bătălia pentru Primăria Capitalei se dă în acest moment între Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone. Potrivit unui sondaj ARA, Gabriela Firea este pe locul trei. Lucrurile se pot însă schimba, pentru că mai mult de jumătate dintre bucureşteni spun că nu vor vota la alegerile locale sau încă nu s-au hotărât dacă merg la urne.

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 02.05.2024, 19:24

Vezi și

Potrivit sondajului ARA, 45% dintre bucureşteni au declarat că vor merge la vot pe 9 iunie, atunci când vor avea loc alegeri europarlamentare şi locale. 32% declară că nu se vor prezenta la urne, iar 21% încă nu s-au hotărât. 2% nu au răspuns acestei întrebări. 

Sondaj ARA: Nicușor Dan, pe primul loc la intenția de vot

În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru viitorul primal al Capitalei, Nicuşor Dan, sprijinit de Alianţa Dreapta Unită, este clasat pe primul loc cu 35%. Actualul edil este urmat de candidatul PUSL Cristian Popescu Piedone cu 27%. Gabriela Firea, cea care a fost propusă de PSD pe ultima sută de metri, are o intenţie de vot de 23%. Liberalul Sebastian Burduja este cotat cu 11%, pe când candidatul AUR Mihai Enache are 3% intenţie de vot.  

Situaţia pentru consiliul general al Capitalei este puţin diferită. 33% dinte bucureşteni susţin că vor vota listele propuse de PSD. Alianţa Dreapta Unită se clasează aici pe locul 2 cu 28%, iar PNL pe locul trei cu 16%. Urmează PUSL cu 12%, apoi partidul AUR cu 7%. 

Pe acelaşi subiect

Sondajul a fost realizat între 29 aprilie şi 1 mai pe un eşantion de 1092 de persoane cu drept de vot. Respondenţii au fost contactaţi telefonic, iar toleranţa de eşantionare este de 3% la un nivel de încredere de 95%.

Prezența la vot la alegerile locale

Da - 45%

Nu - 32%

Nehotărîți- 21%

Nu răspund - 2%

Intenție de vot Primăria Capitalei

Nicuşor Dan (independent, susţinut de Dreapta Unită) 35%

Cristian Popescu Piedone (PUSL) 27%

Gabriela Firea (PSD) 23%

Sebastian Burduja (PNL) 11%

Mihai Enache (AUR) 3%

Alt candidat 1%

Intenție de vot Consiliul General

PSD 33%

ALIANŢA DREAPTA UNITĂ 28%

PNL 16%

PUSL 12%

AUR 7%

SOS 2%

REPER 2%

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Alegeri locale 2024 » Nou sondaj la Primăria Capitalei: Nicușor Dan este favorit, iar 45% dintre votanți spun că merg sigur la urne