Antena Meniu Search
x

Video Oraşul în care doi candidaţi la primărie au acelaşi număr de voturi. Cum va fi decis câştigătorul

Pentru cei care cred că votul lor nu contează, avem dovada că nu e chiar aşa. În Costineşti, un candidat a câştigat alegerile la doar un vot distanţă, iar cel mai longeviv edil din ţară, în funcţie de peste trei decenii, a pierdut la o diferenţă de două voturi. Alţi candidaţi au aşteptat fără emoţii rezultatele: ştiau că vor ieşi învingători cu un procent de 100%: erau singurii înscrişi în cursă. Iată ciudăţeniile acestui scrutin, pe alese!

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 20:50

Oraşul în care doi candidaţi la primărie au acelaşi număr de voturi. Cum va fi decis câştigătorul
Oraşul în care doi candidaţi la primărie au acelaşi număr de voturi. Cum va fi decis câştigătorul

La Primăria Costineşti, alegerile locale au fost ca un roller coaster. Bătălia s-a dat pentru fiecare vot. Şi doar un vot a făcut diferenţa

770 la 771 este scorul cu care edilul din Costineşti se află în faţa celui de-al doilea mandat. Diferenţa dintre actualul primar şi contracandidatul său este de doar un singur vot, asta deşi buletinele s-au numărat de mai multe ori.

"Vreau să cred că votul acela a fost al fiului meu care a votat pentru prima dată", a declarat Dumitru Jeanu, candidat Primăria Costineşti.

Articolul continuă după reclamă

Doar că la câteva ceasuri distanţă şi mai multe numărători, contracandidatul din partea PNL, Gheorghe Mechenici, ar fi ajuns noul primar al Costineştiului. Situaţia rămâne incertă până la un rezultat final.

Pe acelaşi subiect

Oraşul în care doi candidaţi la primărie au acelaşi număr de voturi

Într-o comună din Gorj, ciudăţenia a mers şi mai departe. Cel mai longeviv primar din România, care conduce localitatea Căpreni de 32 de ani, a pierdut la doar două voturi diferenţă.

Edilul Emil Cătănoiu a ajuns la conducerea Primăriei Căpreni încă din 1987. A fost mai întâi viceprimar, apoi primar. A adunat în total 8 mandate. A reuşit să câştige detaşat fiecare tur de alegeri până la acest scrutin. Noul primar, Radu Bârdăcel, are 38 de ani şi coordonează la nivel local un lanț de fast-food-uri.

"Era doar un vot între noi, am renumărat voturile atât pe secţia pe care am şi asistat, cât şi pe cealaltă secţie unde a mai apărut între timp încă un vot", Radu Bârdăcel, primar Căpreni.

"Nu credeam că poate băiatul ăsta tânăr să reuşească, dar avem speranţe. Să dea Dumnezeu să ne fie şi nouă mai bine", a declarat un localnic.

La Poşaga, în Alba, cei doi candidaţi au ajuns la baraj: fiecare a obţinut câte 345 de voturi. Astfel că, o nouă rundă de alegeri va avea loc peste două săptămâni.

În 3 localităţi din Buzău, alegerile au fost doar o formalitate. Primarii şi-au recâştigat funcţia cu uluitorul procent de 100% dintre voturi. Asta pentru că au fost singuri în cursă.

"Eu cred că toţi care voiau să candideze din localitate şi-au dat seama, pentru că eu sunt un bun primar. Noi avem pe listele permanente 1074 de alegători din care s-au prezentat la vot 759", spune Liviu Bărăgan, primar Vâlcelele.

La Primăria Gogoşu, alegerile au fost afacere de familie. Vechiul primar a câştigat un nou mandat după ce a candidat împotriva soţiei. Cei doi se află în divorţ, iar partajul a inclus şi lupta electorală. Bărbatul a reuşit să-şi păstreze funcţia cu o diferenţă de peste 70 de procente.

La Primăria Tarcău, din Neamţ, primarul aflat în arest la domiciliu pentru luare de mită a câştigat un nou mandat. Manole-Danuț Fîrţală a câştigat la doar 133 de voturi diferenţă.

Pentru fostul primar al comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, muzica a făcut totul în această campanie. Alegătorii au fost convinşi de o melodia lansată înainte de campanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Alegeri locale 2024 » Oraşul în care doi candidaţi la primărie au acelaşi număr de voturi. Cum va fi decis câştigătorul