Antena Meniu Search
x

Video Piedone dă în judecată ANI, care l-a acuzat de conflict de interese: "Mi-a îngrădit dreptul la apărare. Raportul a fost fabricat"

Probleme pentru Cristian Popescu Piedone, la câteva zile după ce şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei. Agenţia Naţională de Integritate susţine că edilul este în conflict de interese. De cealaltă parte, primarul din Sectorul 5 anunță că va da în judecată ANI pentru "manipularea intenției de vot" şi spune că nu renunță la candidatura sa la PMB. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 28.02.2024, 14:24

Vezi și

ANI a emis un raport în care susține că edilul din Sectorul 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, se află în conflict de interese administrativ. Mai exact, inspectorii ANI susțin că, în calitate de primar, Cristian Popescu Piedone a semnat o dispoziție prin care și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale din sectorul 5 al Capitalei, calitate în care acesta a obținut venituri de peste 100.000 de lei, în anii 2021 și 2022.

Foarte important, potrivit legii, Cristian Popescu Piedone are dreptul de a contesta în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate, un raport care vine la doar 48 de ore după ce edilul și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei.

Președintele Partidului Umanist Social Liberal a cerut și sprijinul PSD și pe cel al PNL în cursa pentru Primăria Generală, iar în această dimineață, filiala PSD București, condusă de Gabriela Firea, a anunțat că îl susține pe Piedone la funcția de primar al Sectorului 5.

Replica lui Piedone: Dau în judecată ANI

Pe acelaşi subiect

A venit și replica lui Cristian Popescu Piedone, după raportul emis de ANI. El susține că este foarte suspect acest raport, că ar fi nelegal faptul că inspectorii ANI nu i-au trimis încă raportul în care constată starea de conflict de interese. 

Într-o postare pe Facebook, edilul a anunțat că va da în judecată Agenția pentru "manipularea intenției de vot" și spune că nu renunță la candidatura sa la Primăria Capitalei. Deputatul Vlad Popescu Piedone, fiul său, candidează la funcția de primar al Sectorului 5.

"Pentru toți securiștii care lucrează împotriva poporului, eu, Piedone, anunț: Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia! Dau în judecată ANI pentru manipularea intenției de vot, în condițiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al Capitalei", a scris pe Facebook Cristian Popescu Piedone.

El afirmă că nu renunță la candidatura la funcția de primar general al Capitalei. "Hoții țării să știe următoarele. Dosarele, pușcăria și securitatea voastră nu mă sperie. Cristian Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Capitalei! Deputatul Vlad Popescu Piedone (fiul său - n.r.) candidează la funcția de primar al Sectorului 5", încheie Piedone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Piedone dă în judecată ANI, care l-a acuzat de conflict de interese: "Mi-a îngrădit dreptul la apărare. Raportul a fost fabricat"