Antena Meniu Search
x

Video Preşedintele, ales în acelaşi timp cu primarii. Scenariul luat în calcul în Coaliţie pentru alegerile din 2024

Românii ar putea alege noul președinte mai devreme anul viitor, iar votul pentru Cotroceni ar putea fi programat în aceeasi zi cu votul pentru primari. Este doar unul dintre scenariile negociate în Coalitie, dar sursele Observator spun că PSD si PNL au viziuni diferite. În plus, din cauza unei erori, s-au pierdut banii de alegeri şi vor fi date noi sume din Fondul de Rezervă. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 11.01.2024, 19:09

Vezi și

E vorba despre o încurcătură produsă în comisiile reunite de buget-finanţe, mai exact este vorba despre un amendament depus de senatorul PNL Alexandru Nazare. Este vorba despre suma de un miliard de lei, alocată iniţial pentru alegerile de anul viitor, a fost redistribuită după adoptarea acestui amendament. A fost momentul în care s-a anunţat că statul român nu mai are bani pentru organizarea celor patru rânduri de alegeri din 2024.

Scenariile discutate în coaliţie

Soluţia găsită a fost una politică. PSD şi PNL s-au înţeles ca alegerile din 2024 să fie organizate cu bani din Fondul de Rezervă care se află la dispoziţia premierului. La vârful coaliţiei de guvernare se discută despre comasarea alegerilor de anul viitor. Surse de la vârful PNL au dezvăluit pentru Observator că liderii îşi doresc o comasare a alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Asta ar însemna ca românii să aleagă la finalul lunii septembrie de anul viitor să aleagă atât preşedintele, cât şi primarii şi şefii de Consilii Judeţene.

Sursele din PSD spun însă că premierul Marcel Ciolacu nu ar fi de acord cu această variantă. Liderii PSD au venit cu propunerea ca alegerile parlamentare să fie organizate în decembrie, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri locale 2024 » Preşedintele, ales în acelaşi timp cu primarii. Scenariul luat în calcul în Coaliţie pentru alegerile din 2024