Antena Meniu Search
x

Primar condamnat definitiv pentru proxenetism, reales în funcție într-o comună din Brăila

Alegeri locale 2024. Primarul comunei Şuţeşti din judeţul Brăila, Costică Dobre, condamnat definitiv pentru proxenetism, fiind acuzat că a racolat fete pe care le-a obligat să se prostitueze în afara ţării, a fost reales la scrutinul din 9 iunie. El a obţinut cel mai mare număr de voturi - peste 60 de procente - în trei dintre cele patru secţii de votare din comună.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 11:15

Primar condamnat definitiv pentru proxenetism, reales în funcție într-o comună din Brăila - Facebook

Sute de localnici din Şuţeşti, judeţul Brăila, au votat pentru ca social-democratul Costică Dobre să fie primar, deşi acesta are o condamnare pentru proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat, scrie News.ro.

Victorie categorică

Costică Dobre a obţinut victorii categorice în trei dintre cele patru secţii de votare din comună, unde a obţinut 61,42%, 71,10% şi 61,07% din voturi, în a patra secţie fiind votat de 31,54% dintre alegători.

Articolul continuă după reclamă

Costică Dobre a avut trei contracandidaţi - de la Partidul Naţional Liberal, Partidul Ecologist Român şi Alianţa Naţional Ţărănistă.

Pe acelaşi subiect

Costică Dobre, a fost condamnat definitiv în 2018 pentru proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat, el fiind găsit vinovat pentru că, alături de fratele şi cumnata sa, a racolat fete din România pe care le-au obligat să se prostitueze în Spania şi Grecia.

Odată cu condamnarea, Curtea de Apel Galaţi nu a dispus interdicţia de a candida astfel că şi în anul 2020 Dobre a candidat şi a fost ales. Anul acesta candidează din nou. Explicaţiile lui Marcel Ciolacu despre motivele pentru care partidul a susţinut un astfel de candidat au fost date în timpul unei conferinţe de prrsă susţinute la Brăile, în campania electorală. 

”Oamenii au întotdeauna dreptate. Românii au întotdeauna dreptate. Ei hotărăsc cine este cel mai bun gospodar din urbea lor. Nu eu hotărăsc acest lucru”, a răspuns şeful PSD, întrebat despre cazul candidatului de la Şuţeşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Alegeri locale 2024 » Primar condamnat definitiv pentru proxenetism, reales în funcție într-o comună din Brăila