Antena Meniu Search
x

Comuna din România în care două secții de votare au avut o prezenţă la urne de doar 2%. Ce s-a întâmplat cu alegătorii

Alegeri locale 2024. Două secţii de votare din judeţul Botoşani au avut duminică o prezenţă la urne de doar 2%, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 10:49

Comuna din România în care două secții de votare au avut o prezenţă la urne de doar 2%. Ce s-a întâmplat cu alegătorii
Comuna din România în care două secții de votare au avut o prezenţă la urne de doar 2%. Ce s-a întâmplat cu alegătorii - Profimedia Images

Cele două secţii de votare din localitatea Vârfu Câmpului au înscrişi în listele electorale permanente câte 2.003, respectiv 1.935 persoane cu drept de vot, însă la alegerile de duminică s-au prezentat doar 58, respectiv 45 de alegători.

Situaţia a apărut ca urmare a faptului că în localitatea Vârfu Câmpului au fost înregistrate mii de persoane din Ucraina, care au dobândit cetăţenia română, dar care nu locuiesc şi nici nu au locuit vreodată la domiciliile din România, potrivit Agerpres.

Prezența la vot în Vârfu Câmpului, de 18,8%

Articolul continuă după reclamă

În total, în comuna Vârfu Câmpului au fost înscrişi în listele electorale permanente 9.884 de persoane cu drept de vot, însă la urne s-au prezentat doar 1.862, ceea ce reprezintă un procent de 18,8%.

În urma alegerilor pentru funcţia de primar, la Vârfu Câmpului s-a impus candidatul Partidului Naţional Liberal, Ovidiu Dumitru Domunco, cu 64,39% din voturi. Acesta a învins-o pe candidata Partidului Social Democrat, Maria Huţu, care a întrunit doar 29,01% din voturile electoratului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Alegeri locale 2024 » Comuna din România în care două secții de votare au avut o prezenţă la urne de doar 2%. Ce s-a întâmplat cu alegătorii