Antena Meniu Search
x

Update Alegeri parlamentare 2020. Pe cine propune Marcel Ciolacu premier după rezultatul votului

PSD a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 2020, potrivit estimărilor, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu a transmis că este timpul ca Guvernul Orban să plece.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 06.12.2020, 22:29

Potrivit rezultatelor exit-poll, PSD a câștigat alegerile parlamentare
Marcel Ciolacu face declarații la o conferință de presă - Mediafax Foto / Alexandru Dobre
  • Marcel Ciolacu le-a cerut reprezentanților PSD din secțiile de votare să fie vigilenți.

Potrivit estimărilor, la alegerile parlamentare din 2020, PSD a obținut 30,5% și a câștigat alegerile, iar PNL s-a clasat pe locul 2, cu 29%.

Ediție specială Observator. Principalele declarații ale liderilor politici:

Le mulțumesc românilor că au sancționat această batjocură la adresa lor în ceea ce privește gestionarea pandemiei, închiderea școlilor, închiderea piețelor, închiderea bisericilor, intrarea în faliment a mii de societăți cu capital românesc și a sute de mii de șomeri în ultimele 6 luni.

E nevoie de un guvern capabil, care are soluții, care știe să rezolve adevăratele provocări ale românilor și le mulțumesc în mod deosebit românilor care au mers la vot, pentru că și-au învins teama în ceea ce privește viața lor, dar au înțeles necesitatea că acest Guvern Orban să plece acasă.

În acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll-uri, chiar dacă ponderăm voturile venite din diaspora și am o rugăminte în mod special la toți reprezentanții PSD din secțiile de votare: să numere fiecare vot corect, cinstit.”, a declarat Marcel Ciolacu, după aflarea rezultatului la alegerile parlamentare.

Marcel Ciolacu îl propune premier pe Rafila

Am studiat exact cifrele de la exit-poll cât şi cele secundare. Există un uşor avantaj al PSD. Mi-e greu de crezut, dacă toţi reprezentnaţii PSD vor rămâne până la ultimul buletin de vot, se va confirma faptul că PSD e pe primul loc. Conform Constituţiei partidul cu cele mai multe mandate de parlamentare merge primul la Cotroceni cu o propunere de premier. Am avut discuţii cu mai mulţi lideri politici cu reprezentare în Parlament în acest moment. Haideţi să aşteptăm care sunt ponderile, car esunt partidele care vor trece de pragul de 5% şi pe urmă vom avea această discuţie. Aşteptăm rezultatele finale şi pe urmă vom vorbi despre o coaliţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat la Antena 3 dacă PSD se va menţine primul, la rezultatele finale şi cu cine va negocia partidul pentru guvernare.

Liderul PSD a adăugat că formaţiunea are mai multe variante de premier. 

Avem categoric premierul. Sunt vreo patru propuneri până acum, o să îl hotărâm împreună cu colegii mei. L-am enumerat pe dl Grindeanu, dl Tudose, dl Dîncu şi mai nou Alexandru Rafila”, a completat Ciolacu.

Rezultatele alegerilor parlamentare: PSD, pe primul loc

Potrivit rezultatelor, PSD a obținut cele mai multe voturi - 30,5%, urmat de PNL - 29% și USR-PLUS 15,9%.

La limita pragului electoral se află patru partide: UDMR, AUR, Pro România și PMP.

REZULTATE CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD - 30.5%

PNL - 29%

USR-PLUS - 15.9%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.2%

Pro România - 5%

PMP - 5%

REZULTATE SENAT

PSD - 30.6%

PNL - 29.1%

USR-PLUS - 16.4%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.3%

PMP - 5%

Pro România - 5%

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Alegeri parlamentare 2020. Pe cine propune Marcel Ciolacu premier după rezultatul votului