Antena Meniu Search
x

Video Alegeri parlamentare 2020. Alexandru Rafila, după vot: „Procedura e sigură, e momentul să ne întoarcem la profesioniști”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a votat, duminică dimineață, la alegerile parlamentare 2020. ”Procedura de vot e sigură”, a spus Rafila în fața jurnaliștilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.12.2020, 16:48

Vezi și
  • Alexandru Rafila a spus că ziua aceasta este extrem de importantă pentru că ”în sfârșit oamenii pot să voteze pentru profesionalism, responsabilitate și modestie”.

Alexandru Rafila a spus că ziua aceasta este extrem de importantă pentru că ”în sfârșit oamenii pot să voteze pentru profesionalism, responsabilitate și modestie”.

”Nu e timp de festivism în momentul de față. Nu putem să ne reîntoarcem la viața normală, socială și economică decât dacă reușim să trecem peste această pandemie. Din păcate, acest lucru nu se poate face decât cu profesioniști. Și în acest moment nu cred că demagogia și festivismul își au locul. E momentul să reflectăm puțin și să ne întoarcem la profesioniști”, a spus profesorul Alexandru Rafila. 

Acesta a mai spus că este momentul „să ne gândim că în următorii 4 ani trebuie să scoatem țara din criza economică actuală și să ajungem ca sistemul de sănătate să poate să performeze așa cum trebuie”.

Peste 18 milioane de alegători, aşteptaţi la urne

La alegerile parlamentare 2020, care au loc astăzi, 6 decembrie, românii sunt chemați la urne să-și aleagă viitorii senatori și deputați din Parlamentul României.

Senatorii și deputații sunt aleși pe liste, potrivit principiului reprezentării proporționale, iar numărul acestora este stabilit prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării.

Pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare 2020, românii vor alege un număr de 136 de senatori și 312 deputați, reprezentând cele 43 de circumscripţii electorale (41 judeţe, Bucureşti şi Diaspora). Locuri suplimentare se adaugă pentru grupurile minoritare etnice care concurează în alegeri și trec un prag special (mai mic); în prezent, 17 minorități etnice sunt reprezentate în Parlament.

Primele rezultate, la Observator

Primele rezultate la alegerile parlamentare vor fi publicate pe 6 decembrie 2020, ora 21:00.

Observatornews.ro vă aduce rezultatele alegerilor parlamentare, primele rezultate parțiale și rezultatele finale de la Alegerile parlamentare din 2020, precum și cele mai importante știri din ziua votului: declarațiile făcute de principalii candidați din București și marile orașe, după vot, dar și după aflarea rezultatelor, și date în timp real despre prezența la vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Alegeri parlamentare 2020. Alexandru Rafila, după vot: „Procedura e sigură, e momentul să ne întoarcem la profesioniști”