Antena Meniu Search
x

Video Incidente la alegerile parlamentare 2020. În unele secții, oamenii au înghețat de frig. Polițiștii au dat amenzi de zeci de mii de lei

Frig afară, frig şi în secţiile de votare. Reprezentanţii partidelor, dar şi alegătorii, au dârdâit de frig la Bucureşti şi la Suceava. Pe alţii i-a luat cu transpiraţii reci după ce un membru al unei secţii a aflat că are COVID în toiul votului.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 06.12.2020, 20:38

Vezi și
  • Zeci de incidente au fost raportate în ziua votului pentru alegerile parlamentare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Au fost câteva dintre problemele întâlnite duminică în secţiile de votare. Asta pe lângă incidentele clasice, cu voturi în mai multe locuri, fotografierea buletinelor sau continuarea campaniei electorale.

40 de membri din patru secţii de votare din Bucureşti au fost nevoiţi să îndure frigul toată ziua, înfofoliţi cu haine şi căciuli. Sistemul de încălzire al sălii de sport în care au fost găzduiţi e defect şi nu a putut fi reparat.

Femeie: "Destul de răcoare și vă dați seama stăm atâtea ore aici".

Aşa că oamenii şi-au adus de acasă aeroterme, radiatoare, prelungitoare şi triplu ştechere. Dar nici aşa nu s-au putut încălzi.

Muţiu Ramona, locţiitor preşedinte secţie vot: "Cedează instalația electrică și nu putem folosi niciun sistem de încălzire. Au sărit de vreo câteva ori. Se supraîncălzește și nu putem nici cu aeroterme".

După mai multe încercări, oamenii s-au resemnat.

Ion Roşu, președinte secție de vot: "Frig, frig, foarte frig, dar atmosfera e încinsă".

La fel de ghinionişti au fost şi membrii unei secţii de votare din judeţul Suceava. Nici cu aerotermele proprii nu au reuşit să urce temperatura din sală.

La secţia de votare 399 exită un sistem centralizat de încălzire, sunt calorifere care sunt racordate la centrală, dar sistemul în sine nu este functional in acest moment. Acesta este si motivul pentru care începând din aceasta dimineaţă caloriferele sunt reci.

Depistaţi pozitiv cu COVID în timpul votului

Școala Gimnaziala nr. 112, Bucureşti. Altă secţie, altă problemă. Un membru al unei secţii din Bucureşti a aflat că are COVID chiar în timpul alegerilor. A plecat acasă şi el, dar şi fiica lui, colegă de secţie cu el.

Reporter"Vă e teamă că v-ați putea infecta?"

Femeie: "Ce-o vrea Dumnezeu".

Între timp, votarea a fost suspendată timp de o oră.

Din fericire, bărbatul infectat cu SaRS-CoV-2 nu apucase să interacţioneze prea mult cu colegii sau alegătorii.

Carmen Stan, președinte secție votare: "Dânsul nu a intrat în contact cu niciun alegător, nu a pus mâna pe niciun buletin de vot, pe nicio ștampilă".

După dezinfectarea camerei, procesul de vot s-a reluat.

S-au tras chiar şi focuri de armă. Unui polițist aflat în paza unei secții din judeţul Gorj i s-a descărcat arma din greşeală.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: "Incidentul s-a produs inainte de deschiderea sectiei de vot si nu au rezultat decat pagube materiale".

Au fost şi alte incidente. Doi bărbaţi au murit în timpul orelor de vot, unul în Capitală şi unul în judeţul Argeş. Iar în Târgu Jiu, câinii de vânătoare scăpaţi din curtea unui bărbat au speriat alegătorii care stăteau la coadă în faţa secţiei. Stăpânul lor a reuşit să-i prindă înainte de a fi amendat.

Nu au lipsit nici tentativele de fraudă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că un membru al comisiei ar fi înmânat alegătoarei două buletine de vot, pe care aceasta le-a ștampilat și le-a introdus în urnă.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: "Un membru al comisiei de votare ar fi inmanat unui barbat un buletin de vot pt camera deputatilor si doua pentru Senat pe care acesta le-ar fi introdus in urna".

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale. S-au dat şi amenzi.

La Iași, un bărbat a fost sancţionat cu 12.500 lei pentru că nu purta mască și făcea propagandă electorală. Iar în Gorj, un alegător beat s-a ales cu o amendă de 2.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Incidente la alegerile parlamentare 2020. În unele secții, oamenii au înghețat de frig. Polițiștii au dat amenzi de zeci de mii de lei