Antena Meniu Search
x

Video Dacian Cioloș, după anunțarea primelor rezultate: USR PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD pentru guvernare

Copreședintele Alianței USR - PLUS Dacian Cioloș a declarat, după anunțarea primelor rezultate, că nu intenționează să negocieze nicio coaliție de guvernare cu PSD.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.12.2020, 21:42

Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS
Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS - Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Vreau să mulțumesc tuturor candidaților, delegaților care se află acum în secțiile de vot și pe care îi rog să fie atenți la numărătoarea votului. Îi rog să fie atenți până la capăt. 

Putem trage deja câteva concluzii: USR PLUS este deja o forță politică matură, care a dovedit că poate crește. Vom avea în Parlament o echipa solidă de deputați și senatori, mulțumită votului dumneavoastră. E clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid, deci vom avea de-a face cu un guvern de coaliție. Noi considerăm că am primit un mandat foarte clar din partea celor care ne-au susținut. România are nevoie de reforme, trebuie să construim pe o fundație solidă și curată. Acesta este mandatul cu care USR PLUS va negocia intrarea la guvernare. Nu vom abdica de la cererile noastre de modernizare și reforma. Avem 40 de angajamente prezentate în campanie și care vor fi cartea noastră de căpătai pentru construirea oricărei coaliții", a declarat Dacian Cioloș.

"USR PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD pentru guvernare. Intrăm într-o fază politică matură pentru USR PLUS", a subliniat fostul premier al României. 

La rândul său, co-preşedintele USR-Plus, Dan Barna, a declarat că este un rezultat istoric pentru formaţiunea pe care o conduce. 

“Din punctul de vedere al USR-PLUS este un rezultat istoric pentru colegii mei. Am reuşit să dublăm acel rezultat şi sunt convins că vom face şi agenda Guvernului cu un rezultat cel puţin dublu. Nu se va putea face reformă în România fără USR-PLUS. Acest rezultat dă şanse USR-PLUS ca forţă reformatoare a României. Participarea redusă pe de altă parte arată cât de greu este pentru România să iasă din această logică de PSD-ism coclit din ultimii ani. Suntem încrezători că rezultatele finale vor fi chiar mai bune decât estimările. Fac apel la reprezentanţi să rămână la secţii până la finalizarea proceselor verbale”, a afirmat Dan Barna. 

Primele rezultate după închiderea urnelor la alegerile parlamentare 2020 au fost anunţate. Conform primelor rezultate anunţate la închiderea urnelor de vot din ţară, PSD a câştigat alegerile parlamentare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rezultatele alegerilor parlamentare: PSD, pe primul loc

Potrivit rezultatelor, PSD a obținut cele mai multe voturi - 30,5%, urmat de PNL - 29% și USR-PLUS 15,9%.

La limita pragului electoral se află patru partide: UDMR, AUR, Pro România și PMP.

REZULTATE CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD - 30.5%

PNL - 29%

USR-PLUS - 15.9%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.2%

Pro România - 5%

PMP - 5%

REZULTATE SENAT

PSD - 30.6%

PNL - 29.1%

USR-PLUS - 16.4%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.3%

PMP - 5%

Pro România - 5%

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Dacian Cioloș, după anunțarea primelor rezultate: USR PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD pentru guvernare