Eugen Tomac a demisionat din funcţia de preşedinte al PMP: Îmi asum rezultatul slab de la alegerile parlamentare
Europarlamentarul Eugen Tomac a anunţat miercuri că şi-a depus demisia de la conducerea PMP, ca urmare a rezultatului slab de la alegerile parlamentare, pe care şi-l asumă. Marius Paşcan preia conducerea interimară a partidului.
- Eugen Tomac a demisionat de la șefia PMP, asumându-și eșecul în urma alegerilor de duminică.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
”Am avut în această dimineaţă o şedinţă lungă cu colegii mei din PMP, Colegiul naţional al PMP şi pentru că sunt conştient că cu toţii ne doream mai mult, cu toţii aşteptam un rezultat mult mai bun, am luat decizia de a informa pe colegii că îmi asum acest rezultat care ne nemulţumeşte, mă nemulţumeşte, dar în politică trebuie să priveşti viaţa în ochi exact aşa cum este şi să îţi asumi şi lucruririle care îţi plac şi lucrurile care îţi plac mai puţin. Prin urmare, pentru că îmi asum acest rezultat mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară urmând ca colegul meu preşedintele executiv Marius Paşcan se preia funcţia de preşedinte interimar al PMP şi bineînţeles să ne consultăm în următoarea perioadă, să organizăm un nou congres”, a declarat Tomac, potrivit News.ro.
Eugen Tomac a mai anunţat că au fost depuse aproape 1.100 de contestaţii la nivel naţional în secţiile unde PMP nu a obţinut niciun vot.
“Din ultimele rezultate rezultă că avem un scor de 4,90 şi pentru că PMP a avut de drept membri în foarte multe secţii de vot, în toate secţiile de vot în ţară, acolo unde avem zero voturi sau există situaţii în care avem membri care spun că au votat şi nu se regăsesc în rezultatul respectivelor secţii de vot, colegii mei au făcut contestaţii. Sunt peste 1090 de contestaţii pe care PMP le-a formulat în aceste zile către birourile electorale judeţene, către Biroul Electoral Central. Suntem conştienţi de evoluţia rezultatului şi aşteptăm cu mult interes modul cum vor fi soluţionate aceste solicitări, care sunt legitime şi necesare”, a transmis Tomac.
Potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor parlamentare de duminică, PMP nu a reuşit să atingă pragul de 5% din voturi, necesar pentru a intra în Parlament.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰