Călin Georgescu susţine că Blaga şi Eminescu nu se studiază în şcoli: "Unii din principalii interziși în România"
Călin Georgescu, candidat independent, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, propulsat în fruntea clasamentului în urma declaraţiilor ultra-naţionaliste pe care le-a susţinut prin videoclipuri postate şi distribuite masiv pe TikTok. Opiniile sale controversate au ajuns însă în atenţia publică.
Călin Georgescu, candidat pro-rus la alegerile prezidențiale din România, lector universitar la Centrul universitar Pitești din cadrul Universității Politehnica, a ajuns în fruntea clasamentului după declaraţiile amplu distribuite pe reţeaua de socializare chinezească TikTok. De-a lungul timpului, candidatul indepedent şi-a exprimat diferite opinii controversate legate de războiul din Ucraina, educaţia din România, antenele 5G, neexistenţa virusului Covid-19, informaţiile ascunse în apă şi ascunderea lor prin folosirea sticlelor de plastic etc.
Candidatul independent Călin Georgescu, clasat pe primul loc în urma scrutinului de duminică, respinge acuzaţiile că ar fi extremist şi afirmă că "politicienii sunt singurii care încă nu au înţeles ce s-a întâmplat".
Blaga şi Eminescu, interzis în şcoli după părerea lui Călin Georgescu
Vorbind despre educaţie Călin Georgescu afirmă că Lucian Blaga şi Mihai Eminescu nu se studiază în şcolile din România: "Gândiți-vă că Lucian Blaga este unul din principalii interziși în România. Deci «nu vreau să sfărâm corola de minuni a lumii» – este esențial! [Moderator: Unde este interzis?] Lucian Blaga, dacă dumneavoastră îmi demonstrați că este predat în școli... Nu există așa ceva. Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Octavian Goga, Coșbuc. Este închis subiectul", a spus Georgescu într-un videoclip văzut de peste 304.000 de ori și apreciat de 36.000 de internauți pe TikTok, postat cu câteva zile înainte de alegeri.
- Top 10 declaraţii controversate ale lui Călin Georgescu: "Aia a fost o manipulare, cu mersul omului pe lună"
- Călin Georgescu pune la îndoială existenţa războiului din Ucraina: "E o tehnică de manipulare"
- Mecanismele prin care s-a viralizat Călin Georgescu pe TikTok. Youtuberul Faiăr: "Am mai văzut genul ăsta de...
Informaţia răspândintă de Georgescu este însă falsă, ambii autori fiind incluşi în programa şcolară pentru liceu şi printre opţiunile de evaluare la bacalaureat.
Călin Georgescu îi consideră pe Ion Antonescu şi Corneliu Zelea-Codreanu drept "eroi naţionali"
Călin Georgescu, în vârstă de 62 de ani, este un fost membru eminent al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) un partid al dreptei dure aflat în opoziţie. Prezentat drept candidatul acestuia la postul de premier, el a fost dat afară din partid în 2022, în urma unor declaraţii proruse şi anti-NATO, conderate dăunătoare imaginii partidului.
Într-un interviu acordat în 2021, el a catalogat scutul antibalistic al NATO instalat în localitatea Deveselu drept o "ruşine a diplomaţiei" şi a declarat că Alianţa Nord-Atlantică nu-i va proteja pe niciunul dintre membrii săi în cazul unui atac al Rusiei.
Călin Georgescu a declarat de asemenea că Ion Antonescu, conducătorul de facto al României în timpul delui de-al Doilea Răboi Mondial, condamnat la moarte cu privire la rolul pe care l-a jucat în Holocaust, şi Corneliu Zelea-Codreanu, conducătorul Gărzii de Fier - una dintre cele mai violente mişcări antisemite din Europa - au fost "eroi naţionali".
Candidatul prorus a declarat că România "nu este pregătită să gestioneze nimic" pe plan diplomatic şi strategic şi că cea mai bună şansă a sa rezidă în "înţelepciunea rusă", fără să spună în md explicit că susţine Rusia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰