Călin Georgescu susţine că Mihai Eminescu a fost cel mai periculos om după Isus Hristos: "Poporul român trebuie să facă pace cu el"
Călin Georgescu, câştigătorul primului tur al alegerilor prezidenţiale, votat de peste 2 milioane de români, a avut numeroase declaraţii considerate mai mult sau mai puţin controversate atât în ultimele zile, cât şi de-a lungul timpului. Candidatul independent a oferit diverse opinii controversate legate de războiul din Ucraina, educaţia din România, antenele 5G, neexistenţa virusului Covid-19, şi multe altele.
Propulsat în fruntea clasamentului în urma declaraţiilor ultra-naţionaliste pe care le-a susţinut prin videoclipuri postate şi distribuite masiv pe TikTok, candidatul independent Călin Georgescu a ajuns în atenţia publică pentru opiniile sale controversate atât în educaţie, politică externă sau sănătate.
Într-un podcast organizat de Gojira pentru alegerile prezidenţiale 2024, Călin Georgescu şi-a spus opinia inclusiv despre Mihai Eminescu.
"Pentru Mihai Eminescu, care din punctul meu de vdere a fost cel mai periculos om după Isus Hristos, evident că şi poporul trebuie sa facă pace cu el. [Moderator: Cu Isus Hristos sau cu Mihai eminescu?] Şi cu unul şi cu altul", a declarat el în timpul podcastului.
- Mii de tineri au ieșit în stradă și în marile orașe pentru a trage un semnal de alarmă: "Vrem să ne exprimăm...
- "Am umblat prin valea umbrelor morţii". Călin Georgescu, "interviu" live cu soţia după ce a împins jurnaliştii...
- Peste 1.000 de tineri au ieșit în Piața Universității să-și strige nemulțumirile: "Nu suntem manipulaţi,...
De asemenea, vorbind despre educaţie Călin Georgescu afirmă că Lucian Blaga şi Mihai Eminescu nu se studiază în şcolile din România: "Gândiți-vă că Lucian Blaga este unul din principalii interziși în România. Deci «nu vreau să sfărâm corola de minuni a lumii» – este esențial! [Moderator: Unde este interzis?] Lucian Blaga, dacă dumneavoastră îmi demonstrați că este predat în școli... Nu există așa ceva. Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Octavian Goga, Coșbuc. Este închis subiectul", a spus Georgescu într-un videoclip văzut de peste 304.000 de ori și apreciat de 36.000 de internauți pe TikTok, postat cu câteva zile înainte de alegeri.
Informaţia răspândintă de Georgescu este însă falsă, ambii autori fiind incluşi în programa şcolară pentru liceu şi printre opţiunile de evaluare la bacalaureat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰