Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Marcel Ciolacu, după ce Gigi Becali a dezvăluit că Hrebenciuc îi aranjează turul 2 cu George Simion: "Mai apar şi idioţi utili"

Faulturi dure înainte de prezidenţiale. Mircea Geoană si Nicolae Ciucă acuză un blat ca la fotbal între PSD si AUR. O înţelegere ascunsă care i-ar asigura lui Ciolacu un adversar fără şanse în finala prezidenţială - pe George Simion. Ca meciul să fie total, pe teren a intrat şi Gigi Becali. Patronul de la FCSB susţine că Viorel Hrebenciuc si Sebastian Ghită l-ar fi rugat insistent să-l susţină pe liderul AUR, pentru ca Ciolacu să câştige fara emoţii. Premierul a dezmintit categoric scenariul.

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 19:35

Cu o lună înainte de alegeri, Gigi Becali a marcat decisiv. Latifundiarul din Pipera susţine că Viorel Hrebenciuc, unul dintre greii PSD din anii 2000, i-a cerut sprijinul. "Să-l susţin pe Simion ca să intre în turul doi, că ajut şi eu cu ce pot, ca să ajungă în turul doi. Eu i-am promis asta de un an jumate omului, că îl voi susţine", a declarat Gigi Becali. Practic, liderul AUR ar fi un fel de de "sparring partner" în finala prezidenţială pentru liderul PSD Marcel Ciolacu.

Finala prezidenţială e programată pentru 8 decembrie

Ciolacu a ironizat scenariul că Viorel Hrebenciuc ar fi strategul din umbră al campaniei sale prezidentiale. "Cu adevărat, în timpul campaniilor electorale mai apar şi idioţi utili. Domnul Hrebenciuc, cu tot respectul, e un fost membru al partidului. Cred că avem vreo doi ani de zile, doi - trei ani de când nu ne-am văzut. Dânsul nu e activ în viaţa de partid", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD. "Ei îl vor pe Simion în turul doi cu mine...că îl bate Ciolacu cum l-a bătut Iliescu pe Vadim, vor modelul ăla să-l repete", a declarat Gigi Becali.

Vezi și

Patronul FCSB susţine că fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, i-a cerut si el să-l susţină pe Simion. Gigi Becali candidează pe listele AUR pentru un loc de deputat în Capitală. "Cu Hrebenciuc vorbesc de câteva ori pe săptămână. L-am sunat (pe Ghiţă) când...înainte acum o lună jumate ca să nu-l atace cu televiziunea pe Simion, mi-a zis nea Gigi nu are cum să-l atace televizunea mea pentru că noi avem interesul. Să fie Simion ăn turul 2", a declarat Gigi Becali. "Nu am nevoie de voturile nimănui. Mă descurc singur să intru în Turul II şi să câştig în Turul II", a declarat George Simion, preşedinte AUR.

Între timp, Mircea Geoană si Nicolae Ciucă vin cu scenarii detaliate despre înţelegere. Liderii PNL susţin că social-democratii ar fi gata să îl ajute pe George Simion în secţii, cu un anumit număr de voturi. "Confirma existenta unei intelegeri in subteran intre Ciolacu si Simion si este singura varianta prin care Ciolacu ar putea castiga presedintia", a declarat Mircea Geoană. "Este opţiunea şi dorinţa PSD, ştiind că doar în această formulă ar putea să câştige. Nu este doar dorinta lor, este si dorinta Rusiei", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte PNL. Rivalii PSD spun că Moscova ar fi direct implicată în campania electorală, iar Kremlinul ar susţine din umbră liderii politici si partidele de extremă dreapta din România.

Între timp, Ciucă i-a cerut şefei USR Elena Lasconi să se retragă din cursă pentru a-i ieşi calculele. "Bineînţeles că nu, că e o ţăcăneală. El este în scădere, este sub 10%, dar e disperat", a declarat Elena Lasconi. Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 24 noiembrie, iar cele parlamentare - pe 1 decembrie. Finala prezidenţială e programată pentru 8 decembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Marcel Ciolacu, după ce Gigi Becali a dezvăluit că Hrebenciuc îi aranjează turul 2 cu George Simion: "Mai apar şi idioţi utili"