Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Planul PNL pentru prezidenţiale: să unească toate forţele de dreapta împotriva PSD. Reacţia Elenei Lasconi

"PNL să se rupă mai întâi de PSD şi de Klaus Iohannis". Este replica Elenei Lasconi, după ce Nicolae Ciucă a anunțat că PNL şi-ar dori să unească toate forţele de Dreapta împotriva PSD. Cu patru luni înainte de alegeri, liberalii ar vrea ca USR și alte partide de dreapta să îl susţină pe Generalul Ciucă în cursa pentru Cotroceni. Doar că șefa USR crede că PNL mimează și nu va rupe mariajul cu PSD.

de Redactia Observator

la 03.08.2024 , 08:55

"Părerea mea sinceră este că PNL nu dorește să se rupă de PSD. Când m-am referit la igienizare erau două puncte. Unu - să se rupă de PSD și doi - să se îndepărteze de Klaus Iohannis", este replica Elenei Lasconi după ce Nicolae Ciucă a anunțat că PNL va negocia cu toate forțele de Dreapta pentru o Alianţă împotriva PSD.

"El nu cred că își dorește cu adevărat. Eu cred că este doar o mimare - hai să vorbim cu forțele de Dreapta. În momentul asta, acum, pe domnul Ciucă nu îl legitimează absolut nimic să facă negocieri cu forțele de Dreapta pentru că este foarte lipit de PSD", a declarat Elena Lasconi, preşedinte USR.

"Atât timp cât PNL e dispus la dialog să agreăm un proiect comun pe Dreapta - intenția este să avem o guvernare de Dreapta", a spus Nicolae Ciucă, preşedinte PNL. "PSD și PNL s-au lipit atât de tare, le place atât de tare împreună, încât oamenii au început să facă confuzii între politicieni. Nu mai știu care e de la PSD și care de la PNL", a mai precizat Elena Lasconi, preşedinte USR.

Vezi și

PNL și-ar dori o înţelegere cu USR pentru finala prezidenţială

Pe acelaşi subiect

Surse politice spun că liderii PNL și-ar dori o înţelegere cu USR pentru finala prezidenţială. În acest caz, Liberalii ar vrea ca USR, PMP și Forță Dreptei să îl susţină pe Nicolae Ciucă - dacă Generalul va ajunge în finală cu Mircea Geoană sau Marcel Ciolacu. 

"Dreapta va susține candidatul din Turul II și acela voi fi eu. În niciun caz Nicolae Ciucă? Nu cred că se va întâmplă asta. Și de asta mă bazez pe sprijinul PNL în Turul al doilea. Eu cred că mai degrabă am profil de lider de Dreapta. Asta nu e aroganță sau cred eu despre mine nu știu ce", a adăugat Elena Lasconi, preşedinte USR.

Surse Observator spun că negocierile dintre Nicolae Ciucă și liderii partidelor de Dreapta ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Planul PNL pentru prezidenţiale: să unească toate forţele de dreapta împotriva PSD. Reacţia Elenei Lasconi