Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Coaliţia de guvernare e la un pas de implozie. Planul încropit de Ciucă, după cina Ciolacu-Geoană

Coaliţia de guvernare e la un pas de implozie. PNL a anunţat că va negocia o alianţă împotriva PSD cu toate partidele de dreapta. Asta la scurt timp după ce Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană au stat la aceeaşi masă, într-un restaurant din Capitală. Liderii PNL ar vrea ca toate forţele de dreapta să-l susţină pe Nicolae Ciucă în cursa pentru Palatul Cotroceni. 

de Marius Gîrlaşiu

la 02.08.2024 , 14:31

E o contraofensivă în plan politic lansată de Partidul Național Liberal. Generalul Nicolae Ciucă a anunțat că vrea să deschidă negocieri cu toate partidele de dreapta pentru o eventuală alianță împotriva Partidului Social Democrat. 

Surse Observator spun că e posibil ca săptămâna viitoare Nicolae Ciucă să se întâlnească cu liderii mai multe partide de dreapta, cu Lasconi, Eugen Tomac, dar și liderii partidului REPER. În realitate, liberalii și-ar dori o înțelegere pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în scenariul în care Ciucă ar ajunge în finala pentru Palatul Controceni.

Dacă Nicolae Ciucă va intra în finală cu Marcel Ciolacu, liberalii mizează că toate partidele de dreapta se vor uni și se vor alinia în spatele liderului PNL, spunea Rareș Bogdan. A venit însă și o reacție în urmă cu puțin timp din partea Elenei Lasconi, care spune că până în acest moment Ciucă nu a contactat-o și că de fapt mimează o desprindere de PSD, pentru a mobiliza electoratul de dreapta înainte de alegerile din acest an.

Vezi și

Nicolae Ciucă vrea să formeze o alianță de dreapta pentru alegerile prezidențiale

Pe acelaşi subiect

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că a deschis discuțiile cu partidele de dreapta pentru a-l susține la alegerile prezidențiale din iarna acestui an.

Întrebat de jurnaliști dacă va sta la masă cu Elena Lasconi, Ludovic Orban și alți lideri de drepta, Nicolae Ciucă a precizat că a deschis acest dialog.

"Am deschis dialogul punerii laolaltă a forțelor de dreapta. PNL e cea mai puternică forță de dreapta din România. (...) Am discutat permanent în această perioadă, vom continua, e o perioadă de vacanță, fiecare dintre partenerii noștri sunt plecați sau fiecare cu problemele lor, în momentul în care o să găsim o aliniere a timpului o să (... discutăm - n.r.). Putem discuta despre un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună a alegerilor prezidențiale, parlamentare", a spus Ciucă.

Întrebat, în continuare, dacă va cere susținere pentru candidatul Nicolae Ciucă în general sau doar pentru turul 2, președintele PNL a spus că "ambele opțiuni sunt de discutat".

Despre o guvernare cu PSD după alegerile din iarna acestui an, Ciucă a spus: "Am reiterat de fiecare dată: în acest moment e prematur, se vor încheia alegerile, vom vedea care e rezultatul, ceea ce își vor dori românii de la partidele politice. Atât timp cât intenționăm să avem o guvernare de dreapta...".

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri politice » Coaliţia de guvernare e la un pas de implozie. Planul încropit de Ciucă, după cina Ciolacu-Geoană