Antena Meniu Search
x

Video SURSE: PNL se gândeşte la alianţe cu Mircea Geoană sau cu USR si Elena Lasconi dacă se rupe Coaliţia cu PSD

Urzeala Tronurilor în cursa pentru Palatul Cotroceni. Liderii PNL îşi fac planuri pentru scenariul în care ar rupe Coaliţia cu PSD. Unii liberali se declară deschişi la negocieri cu Mircea Geoană, dacă numărul doi din NATO le-ar garanta funcţia de premier. Surse Observator spun că Nicolae Ciucă ia în calcul o alianţă şi cu Elena Lasconi. Fosta jurnalistă a devenit azi noul lider al USR şi e gata să candideze la alegerile prezidenţiale.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 26.06.2024 , 22:52

În plin război pe data alegerilor prezidenţiale, Marcel Ciolacu şi-a pus tricoul echipei naţionale şi a plecat la Frankfurt să vadă meciul României cu Slovacia. Între timp, la Bucureşti, liderii PNL îşi fac planuri care ar putea dinamita Coaliţia de guvernare. 

PNL ar fi dispuşi să negocieze cu Mircea Geoană

"Surse Observator spun că liderii PNL ar fi dispuşi să negocieze cu Mircea Geoană, dacă Nicolae Ciucă va rata finala prezidenţială. În acest caz, în turul II, PNL l-ar susţine pe Mircea Geoană în cursa pentru Palatul Cotroceni. Liberalii ar cere, în schimb, garanţia că vor avea funcţia de premier în noul Guvern care se va instala după alegerile parlamentare", transmite Marius Gîrlaşiu, reporter Observator.

Vezi și

La rândul său, Nicolae Ciucă le-a dat replica aliaţilor din Coaliţie. Asta după ce unii dintre liderii PSD au spus că şeful PNL nu va intra în finala prezidenţială. "Nu am decis fiecare dintre partide că mergem cu candidatul nostru? Nu e prima dată când mă atacă cineva. Eu cred că e bine să ne vedem fiecare de drumul nostru", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte PNL.

Pe acelaşi subiect

Data alegerilor prezidenţiale

În ceea ce priveşte data alegerilor, liberalii sunt decişi să le organizeze pe 10 şi 24 noiembrie, deşi PSD vrea scrutinul în septembrie. Surse Observator spun că ministrul de Interne nu va iniţia Hotărârea de Guvern în acest sens, deşi social-democraţii i-au dat deja un ultimatum. Surse politice spun că premierul Marcel Ciolacu nu îşi doreşte o criză politică şi nu va risca să îl demită pe Catalin Predoiu. 

"Atunci când vorbim despre o Coaliţie - data alegerilor e o decizie politică, e nevoie de consens politic pentru această dată", spune Nicolae Ciucă, preşedinte PNL.

Elena Lasconi e noul preşedinte USR

Tot astăzi, Elena Lasconi a devenit oficial noul preşedinte al Uniunii Salvaţi România. Fosta jurnalistă a obţinut 7.700 de voturi în cursa internă pentru şefia partidului. Lasconi şi-a anunţat imediat intenţia de a candida la prezidenţiale. "Eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă. În USR funcţionează democraţia şi probabil o să avem mai mulţi candidaţi", a declarat Elena Lasconi, preşedinte USR.

Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi au discutat azi la telefon, iar liderul PNL a felicitat-o pentru victoria obţinută. Sursele Observator spun că liderii PNL ar fi dispuşi să negocieze cu ea. Liberalii ar viza o alianţă sau cel puţin un compromis politic pentru Turul II al alegerilor prezidenţiale. Asta ca variantă de avarie, dacă războiul privind data alegerilor va duce, în final, la ruperea Coaliţiei de guvernare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Stiri politice » SURSE: PNL se gândeşte la alianţe cu Mircea Geoană sau cu USR si Elena Lasconi dacă se rupe Coaliţia cu PSD