Antena Meniu Search
x

Video Şedinţă decisivă la Guvern: Liderii PSD şi PNL pun ţara la cale pentru următorii 10 ani

Şedinţă decisivă mâine la Guvern! Liderii PSD şi PNL hotărăsc dacă şi cum vor comasa cele patru rânduri de alegeri de anul acesta. În plus, negociază şi un acord politic pentru următorul deceniu. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 11.02.2024, 19:52

Vezi și

Pe modelul rotativei premierilor, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să conducă țara pentru următorii 10 ani. În spatele uşilor închise, liderii negociază un pact politic, prin care PNL să îl susţină pe Marcel Ciolacu sau pe candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Şedinţă decisivă la Guvern

La schimb, liberalii primesc funcţia de premier, dar şi susţinerea PSD pentru candidatura lui Sebastian Burduja la Primăria Capitalei. Se discută şi despre candidaţi comuni pentru primăriile importante din ţară. Cele două partide nu au ajuns însă la un consens în ceea ce priveşte Bacăul, Timişoara şi Braşovul.

Liderii negociază împărţirea funcţiilor importante: şefia celor două camere ale parlamentului, dar şi a serviciilor secrete. Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pe 9 iunie este aproape bătută în cuie. Rămâne de văzut dacă PNL şi PSD ajung la un consens şi cu privire la comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Şedinţă decisivă la Guvern: Liderii PSD şi PNL pun ţara la cale pentru următorii 10 ani