Antena LIVE

Curs valutar

Video

Eurovision 2022. wrs va cânta în prima parte a finalei de al Torino: "Greul a trecut". Ce şanse avem de câştig conform caselor de pariuri

wrs va cânta în prima parte a finalei Eurovision 2022 de sâmbătă, de la Torino. Artistul a promis că nu va dezamăgi în ultimul act, chiar dacă România se clasează pe ultimul loc ca şanse de câştig la casele de pariuri.

De la 13.05.2022, 10:59
wrs s-a calificat în finala Eurovision 2022 Hepta / Abaca Press / Marco Piovanotto

WRS, reprezentantul României la Eurovision Song Contest s-a calificat în finala competiţiei care se va desfăşura sâmbătă în sala Pala Olimpico din Torino. wrs va intra în finală în prima parte a show-ului. Reprezentantul României, alături de echipa de dansatori - Ruxandra Timoaşcă, Vivienne Meida Szentyobbi, Andrei Angelescu, Emanuel Neagu - şi Laurian Manta, backing vocalist, a încântat joi seară publicul prezent în Arena Pala Olimpico.

„Greul a trecut, dar acum vine un greu şi mai mare”, a glumit wrs, după calificarea în finală. „Mă bucur că juraţii au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat şi au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat 'Llamame'. Este un sentiment formidabil să ştii că ai alături de tine atât de mulţi compatrioţi care te susţin şi votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a adăugat tânărul interpret la finalul serii.

Artişti din zece ţări, din totalul celor 18 participante la a doua semifinală, s-au calificat pentru finala din 14 mai. Alături de wrs, în Marea Finală vor merge reprezentanţii Belgiei, Cehiei, Poloniei, Finlandei, Azerbaidjanului, Estoniei, Australiei, Suediei şi Serbiei, alături de cei din Elveţia, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova şi Regatul Ţărilor de Jos, calificaţi după semifinala din 10 mai.

Ţările „Big Five” - Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania sunt direct calificate în ultima fază a concursului.

Pe acelaşi subiect

wrs va cânta în prima parte a finalei Eurovision 2022

La conferinţa de presă ce a urmat anunţării finaliştilor, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs. Astfel, România va intra în prima parte a finalei, urmând ca producătorii show-ului să stabilească ordinea de intrare în concurs.

Vineri, este programată repetiţia pentru juriile naţionale, prima etapă a finalei Eurovision. Reprezentanţii României şi cei ai celorlalte ţări finaliste vor cânta pentru juraţi într-un spectacol netelevizat, votul acestora contând în proporţie de 50%, la fel ca al publicului.

Românii din toate ţările participante la această ediţie Eurovision (cu excepţia României) vor putea vota din nou „Llamame” în finală.

Ucraina, favorita caselor de pariuri 

Referitor la şansele de câştig, în momentul actual favorita caselor de pariuri este Ucraina, urmată de  Marea Britanie şi Italia. Vecinii din Republica Moldova sunt cotaţi şi ei cu a 11-a şansă de victorie.

Formaţia de folk-rap Kalush Orchestra a tresăltat de fericire şi a fluturat steagul Ucrainei pe scenă la anunţarea calificării în finala competiţiei. Ucrainenii au interpretat piesa "Stefania" în etapa semifinalei. "Vă mulţumim că susţineţi Ucraina!", au fost cuvintele solistului trupei, Oleh Psiuk, după încheierea momentului muzical.

Conform Eurovisionworld.com, casele de pariuri plasează România la finalul clasamentului ţărilor cu şanse de câştig al finalei. Ucraina este văzută cu o şansă de câştig de 58% conform cotaţiilor caselor de pariuri, în timp ce România are sub 1%, având cote între 201 şi 1000 la casele de pariuri.

Eurovision 2022. Controverse privind ediţia din acest an

Ca în fiecare an, Concursul Muzical Eurovision nu a fost nici de această dată lipsit de controverse. Cea mai mare bătaie de cap a organizatorilor de la Torino fiind chiar scena concursului, care din motive tehnice nu le-a permis acestora să o poată folosi aşa cum şi-ar fi dorit. Un element al acesteia nu a putut fi funcţional, perturbând multe dintre prestaţiile din acest an, lucru care a stârnit revolta fanilor.

Rusia ar fi trebuit să cânte în această semifinală, însă, în urma invaziei militare din Ucraina, a fost exclusă din competiţie de organizatorul concursului, European Broadcast Union (EBU).

Cornel Preda

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”. ...

eurovision muzica torino
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Cele două orașe din România care nu se suportă deloc. Nici nu vor să audă...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Patru ZODII vor încheia această lună în forță. Nativii acestora au parte de...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Colonelul zis «Tigrul» s-a îmbătat și a trimis zeci de oameni la moarte,...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024