"Nimic nu va rămâne din inamic, e imposibil să interceptaţi sute de rachete". Putin ameninţă din nou cu un atac nuclear
Vladimir Putin ameninţă din nou cu un atac nuclear. Rusia ia în calcul lovituri preventive, care să dezarmeze inamicul. NATO avertizează că lucrurile ar putea scăpa de sub control în Ucraina. Liderul Alianţei Nord Atlantice susţine că în acest moment este important ca războiul să nu implice mai multe ţări din Europa.
De Redactia Observator la 10.12.2022, 19:57Vladimir Putin a declarat că Rusia şi-ar putea modifica doctrina militară pentru a ataca un alt stat care ar pune în pericol securitatea ţării sale. "Nimic nu va rămâne din inamic, deoarece este imposibil să interceptați sute de rachete", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Deşi ameninţă cu atacul nuclear, liderul de la Kremlin susţine că doreşte să poarte un dialog pentru pace. "Va fi necesar să vorbim. Am spus de multe ori că suntem pregătiți pentru înțelegeri, suntem deschiși", a declarat Vladimir Putin.
Jens Stoltenberg consideră că războiul din Ucraina poate să se transforme într-un conflict direct între Rusia şi NATO
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, consideră însă că războiul din Ucraina poate să se transforme într-un conflict direct între Rusia şi NATO. Situaţia de pe front pare să susţină temerile liderului Alianţei. Doar în ultima zi, 11 civili au fost răniţi în atacurile ruseşti, în timp ce mai multe instituţii publice printre care şi un spital pediatric au fost grav avariate.
"Situația este foarte dificilă în zonele cheie ale Donbasului, Bahmut, Soledar, Marinka, Kreminna. Ocupanții au distrus Bahmut. Este un alt oraș din Donbas pe care armata rusă l-a transformat în ruine", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Statele Unite şi Marea Britanie trag şi ele un semnal de alarmă. Iranul ar fi devenit cel mai important susţinător al Rusiei, trimiţând Kremlinului sute de rachete. Reprezentanţii Casei Albe spun că parteneriatul dintre cele două state poate fi unul nefast pentru întreaga omenire.
"Ne aşteptăm ca sprijinul iranian pentru armata rusă să crească şi mai mult în lunile următoare. Moscova și Teheran iau în considerare înființarea unei linii comune de producție pentru drone letale în Rusia", a declarat John Kirby. În timp ce Iranul îşi consolidează relaţiile cu Rusia, foştii aliaţi de nădejde ai Moscovei se distanţează din ce în ce mai mult. Belarus a declarat că va accepta tranzitul cerealelor ucrainene pe teritoriul său în vederea exportului, fără a impune nicio condiţie. Şi Turcia a blocat circulaţia mai multor nave petroliere care nu s-au supus sancţiunilor împotriva Rusiei.