Antena LIVE

Curs valutar

7 atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi într-un sejur în Grecia

Ce obiective turistice poți vedea în următoarea ta vacanță în Grecia? Vrei să descoperi palate medievale sau ruine ce datează din Grecia antică? Unde poți vedea cel mai vechi palat din Grecia? Ți-ai imaginat vreodată mânăstiri izolate pe stânci? Ce-ai spune să descoperi centrul vechi al unuia dintre cele mai frumoase orașe din Grecia?

De la 29.03.2016, 09:40
WhatsApp

Ce obiective turistice poți vedea în următoarea ta vacanță în Grecia? Vrei să descoperi palate medievale sau ruine ce datează din Grecia antică? Unde poți vedea cel mai vechi palat din Grecia? Ți-ai imaginat vreodată mânăstiri izolate pe stânci? Ce-ai spune să descoperi centrul vechi al unuia dintre cele mai frumoase orașe din Grecia?

Află care sunt unele dintre cele mai misterioase locuri din Grecia, unde ai putea călători de Paște în pelerinaj sau ce excursii opționale poți face dacă pleci într-un sejur în Atena. Grecia nu înseamnă doar plaje cu nisip fin, insule izolate în care poți găsi oazele de liniște mult sperate sau unele dintre cele mai romantice locuri din lume. Grecia e o odisee care te poartă în urmă cu mii de ani, un loc care merită explorat cu entuziasm. Ești gata pentru următoarea aventură?

1. Palatul lui Knossos, Creta

Începe-ți sejurul în Creta cu o vizită la Palatul lui Knossos, situat la doar 5 km de centrul orașului Iraklio, cel mai vechi palat antic din Grecia, care datează din timpul civilizației minoice. O să descoperi fresce antice, chiar și o frescă cu delfini sau vase de lut scoase la lumină în urma excavațiilor făcute de Arthur Evans, la sfârșitul secolului 19. Civilizația minoică avea o relație specială cu zeii și era la fel de legată de Africa, pe cât era de conectată de Europa continentală. Se spune că în Knossos ar fi fost ascuns minotaurul, creatura pe jumătate om, pe jumătate taur, și că de-aici au zburat Dedalus și Icar, cel din urmă prăbușindu-se pentru că s-a apropiat prea mult de soare. Vei descoperi la fel de multe istorii misterioase într-un tur de o zi la Palatul Knossos.

Poți alege o vacanță în Creta  nu doar pentru plaje și munți, ci și pentru numeroasele obiective turistice unde îți poți petrece câteva dimineți din timpul sejurului tău. Cine știe, poate îți găsești cazare în Creta într-un sat uitat de lume, unde cu siguranță vei afla mai multe povești despre greci și zei decât citind ghiduri turistice. Și asta pentru că insula Creta e în continuare un tărâm aproape mitic.

2. Teatrul din Delphi

Poate că unul dintre cele mai bine păstrate teatre grecești e cel din Epidaurus, dar cel mai cunoscut rămâne Teatrul din Delphi, asta datorită istoriilor locului, dar şi peisajului dramatic, cu dealuri înalte și văi abrupte, unde se ascunde și Lyceumul din Delphi. În timpul verii sunt tururi ghidate cărora te poți alătura în timpul cărora ai putea afla istoria Oracolului din Delphi. În urmă cu 2.000 de ani, teatrul putea adăposti mii de oameni, iar astăzi poate adăposti la fel de bine miile de turiști care-l vizitează, mai ales în timpul sezonului estival.

Cea mai bună rută pentru a ajunge în Delphi e cu plecare din Atena. Pentru a avea parte de un preț cât mai bun, poti profita de ofertele Early Booking catre Grecia și astfel să-ți rezervi vacanța din timp. Poți să îți achiziționezi un bilet de avion București – Atena, de unde poți pleca într-o excursie de o zi la Delphi. Dacă nu vrei să te alături unui tur organizat, poți lua autobuzul până în Delphi, care face aproximativ 3 ore din Atena. Cumpără-ți bilet dus-întors pentru că în timpul verii locurile la autobuz se epuizează foarte repede. Autobuzul te va duce până în orașul Delphi, de unde poți urca la Teatrul din Delphi și Templul lui Apollo pe jos. Priveliștile sunt spectaculare.

3. Orașul antic Micene

Tot din Atena, poți alege o altă excursie opțională până în Micene, orașul misterios ale cărui rădăcini merg până în perioada antică. Dacă alegi un city break în Atena, poți închiria o mașină cu care ajungi într-o oră la Micene. Vei trece peste canalul Corint care desparte peninsula în două, îndreptându-te spre unul dintre cele mai misterioase locuri din Grecia. Micene a fost construit în perioada de bronz a Greciei de o civilizație care a trăit cu o mie de ani înaintea civilizației de aur a Atenei, un popor care a rămas învăluit în mister chiar și pentru Socrate. Spre exemplu, te poți aventura într-o mină adâncă unde localnicii coborau pentru a-și lua apă.

Iar dacă vrei să descoperi pocaluri de aur sau masca mortuară a lui Agamemnon, e suficient să te oprești la Muzeul arheologic din Atena, unde vei găsi obiecte din aur cum nu ai văzut nicăieri altundeva. Ceea ce e fascinant e că multe dintre secretele civilizației miceniene sunt necunoscute chiar și astăzi.

4. Acropolis, Atena

Atena e una dintre cele mai accesibile destinații de city break pentru turiștii români datorită pretului redus  pentru bilete de avion Bucuresti - Atena , care nu depășește 100 euro. Dacă vrei să intri în contact direct cu unul dintre cele mai importante obiective turistice din Europa Occidentală, atunci trebuie să vizitezi Acropolele din Atena și Panteonul grecesc, ridicate în urmă cu 2.500 de ani. Obiectivele turistice în stil doric au fost într-un proces de restaurare și alcătuiesc unul dintre cele mai impresionante muzee în aer liber de pe teritoriul Greciei. Acropolis a fost centrul religios și de sacrificiu al capitalei Imperiului grecesc și poate fi văzut din orice punct al orașului, așa că nu îți va fi greu să găsești o rută spre Acropolis, chiar și pe jos.

Cea mai bună perioadă pentru un city break in Atena e la sfârșitul primăverii, când temperaturile nu sunt ridicate și valurile de turiști nu invadează încă Grecia. Nu o să-ți fie greu să găsești cazare în Atena, sunt numeroase hoteluri pe o arie de 5 km distanță față de centrul orașului. Iar dacă vrei să petreci ca localnicii, atunci oprește-te în cartierul Plaka pentru o seară care se va termina cu mult după apus, ori chiar miezul nopții.

5. Centrul vechi din Corfu

Corfu e unul dintre cele mai fascinante orașe din Grecia, trebuie doar să vezi răsăritul din portul orașului ca să înțelegi cum e posibil ca marea să se întâlnească cu cerul în cele mai incredibile nuanțe roșiatice și portocalii.  Descoperă la pas Centrul vechi al orașului de pe malul Mării Adriatice și zidurile cetății, o zonă istorică inclusă în patrimoniul Unesco. Chiar dacă alegi o vacanță în Grecia, vei avea șansa să admiri și arhitectura bizantină ori cea venețiană care domină centrul istoric al orașului. Nu rata nici o vizită la Fortăreața venețiană, care se ridică pe unul dintre dealurile deasupra orașului. Și cel de-al doilea deal e fortificat, așa că te vei simți ca într-o lume medievală cu cavaleri.

Alege una dintre ofertele pentru Corfu dacă vrei să încerci delicioasele mâncăruri locale, de inspirație italiană și grecească, dacă vrei să te plimbi pe străduțe pietruite și dacă îți dorești o excursie în Grecia într-o zonă ce se aseamănă poate cel mai mult cu Riviera franceză. E suficient să te oprești în centrul orașului unde sunt zeci de terase sau să încerci amețitoarea viață de noapte din cluburile din Corfu. Oprește-te numaidecât și pe străduțele dintre Fortul Vechi și Fortul nou, unde vei găsi numeroase suveniruri, lichioruri, miere sau ulei kalamata.

6. Muntele Athos și Mânăstirile de la Meteora

Pe muntele Athos se aud rugăciuni zilnice de mii de ani, și e considerat unul dintre cele mai sacre locuri din lume. Chiar și astăzi, peste 2.000 de călugări trăiesc în izolare pe Muntele Athos, în mânăstiri construite chiar și la 800 m deasupra nivelului Mării Egee. Se spune că insula a fost dăruită Fecioarei Maria și de aceea nicio altă femeie nu are dreptul să mai calce pe Muntele Athos. De aceea, în timpul unui sejur în Grecia, doar bărbații pot merge într-un pelerinaj la Athos.

Un alt loc la fel de impresionant și ceva mai accesibil turiștilor e Complexul Meteora, unde sunt șase mânăstiri construite pe roci abrupte, într-un teritoriu aproape lunar, situat chiar în centrul Greciei. Partea bună e că femeile pot merge în pelerinaj la Meteora, așa că poate fi următoarea destinație de vacanță pentru seniori în 2016. Sunt tururi organizate cărora te poți alătura, iar dacă pleci pe cont propriu sau alături de un grup de prieteni, poți căuta cazare în orașul Kalambaka, la doar câțiva kilometri de mânăstirile suspendate. Poți ajunge cu ușurință la Meteora din Atena sau Salonic. Iar dacă te afli în apropiere de Meteora în timpul vacanței în Grecia, e chiar păcat să nu vizitezi complexul Meteora, inclus în Patrimoniul Unesco şi să vezi un loc unic în lume.

7. Acropolele din Lindos, Rhodos

La poalele Acropolelor din Lindos se află unul dintre cele mai frumoase golfuri din Grecia. Alege un sejur în Rhodos pentru zecile de monumente istorice și ruine, plimbă-te și tu printre coloanele care mai stau în picioare și după mii de ani sau pe străzile înguste din Lindos. Ca să ajungi la Acropolis, trebuie să urci pe străduțe construite aproape în formă de tunel. Poți ajunge la Acropolis din Centrul vechi al orașului, de unde vei face 2 km.  Nu rata Templul lui Pythian Apollo, Templul zeitei Atena și Teatrul Odeion, dar bucură-te și de priveliștile cuceritoare deasupra golfului.

Ți se potrivește o vacanță în Rhodos dacă vrei să descoperi un oraș de poveste. Dacă ești interesat de viața de noapte, atunci trebuie să îți cauți cazare în Rhodos la Faliraki, unde poți alege să te oprești în numeroase cluburi de noapte. In cazul in care iti doresti sa vizitezi capitala Greciei, nu iti va fi greu sa gasesti hoteluri in Atena, multe dintre acestea fiind situate in aproprierea centrului orasului. Dacă vrei ceva mai multă liniște în vacanța în Grecia, hotelurile din partea nordică a orașului Faliraki sunt ceva mai ferite de străzile unde turiștii petrec până în zori.

Tu unde ai vrea să ajungi în timpul unui sejur în Grecia și ce obiective ai trecut pe lista celor care trebuie numaidecât descoperite?

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea cu cele mai ieftine chirii și condiții de top. Chiriașii din acest...
Fanatik.ro
Publicat 18.10.2024
Avertisment de la Washington: După Ucraina, Putin va invada Republica Moldova....
spotmedia.ro
Publicat 17.10.2024
O bază aeriană NATO din Europa de Est va găzdui avioane de luptă cu capacitate...
spotmedia.ro
Publicat 16.10.2024
Amenzi de 3.000 de lei pentru locuitorii de la bloc și de la case. Ce nu mai au...
Gandul
Publicat 18.10.2024
Primele imagini cu soldații nord-coreeni care vor lupta în Ucraina. Numărul...
Adevărul
Publicat 18.10.2024
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din...
A1
Publicat 18.10.2024
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2024. Taurii au probleme din cauza stresului....
CaTine
Publicat 18.10.2024
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o...
spynews.ro
Publicat 18.10.2024
Eduard Novak e scandalizat: „Contabila ia 162.000 de euro, mai mult decât David...
GSP
Publicat 16.10.2024
Povestea fascinantă a neamțului care a renunţat la afacerea din Germania,...
Click.ro
Publicat 18.10.2024
Una dintre cele mai cunoscute plaje din lume a fost închisă după ce bile...
Useit
Publicat 18.10.2024
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redacţia.ro
Publicat 18.10.2024
Asasini plătiți angajați de pe un site deschis în România. FBI a făcut cinci...
libertatea.ro
Publicat 18.10.2024
Cine este Kate Cassidy, iubita regretatului Liam Payne. Fostul cântăreț din One...
ZU
Publicat 18.10.2024
Ștrudel cu dovleac și nuci. Desert de toamnă simplu și delicios
Hello taste
Publicat 18.10.2024
Ce trebuie să știi despre anemia din al treilea trimestru de sarcină
Deparinti
Publicat 18.10.2024
Salariul minim, la a treia majorare programată anul acesta. Cum vor fi afectate...
ziare.com
Publicat 18.10.2024
Jorge Salinas și Elizabeth Alvarez sărbătoresc 13 ani de căsnicie. Actorul a...
Happy
Publicat 18.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cum poți elimina excesul de apă prin masaj cu bambus. Ce efecte poate avea...
Medicool
Publicat 18.10.2024
Ion Ţiriac, prins la volan cu 340 km/oră de poliţie şi trimis spre judecată....
orangesport.ro
Publicat 14.10.2024