2.000 de sticle de vin, distruse după ce au fost lăsate ilegal la fermentat pe fundul oceanului, în SUA. Fiecare costa 500 de dolari
Unele lucruri pur și simplu nu aparțin fundului oceanului. Și, conform biroului procurorului districtual din Santa Barbara County, California, asta include și lăzile de vin care sunt puse fără permisiune la fermentat acolo. Astfel, autoritățile au distrus 2.000 de sticle de vin care au fost găsite pe fundul oceanului.
De Redactia Observator la 20.08.2023, 14:53Agențiile din județul Santa Barbara au distrus 2.000 de sticle de vin care au fost vândute de compania Ocean Fathoms, a anunțat săptămâna trecută biroul procurorului județului. Începând cu 2017, compania scufunda lăzi pline cu sticle fără a obține un permis adecvat de la Comisia de Coastă din California și Corpul Inginerilor Armatei SUA, potrivit CNN.
Autoritățile au distrus cele 2.000 de sticle
Lăzile cu vin au fost scufundate la aproximativ 6 kilometri de portul Santa Barbara, la 22 de metri sub apă, conform unei plângeri din 2021 a Comisiei de coastă din California. Sticlele au fost lăsate la fermentat timp de un an, după care au fost scoase din apele „sensibile pentru mediu” și vândute cu până la 500 de dolari fiecare. Ocean Fathoms a lăudat fundul mării de pe coasta de sud a Californiei ca fiind mediul perfect pentru învechirea vinului. 55 de grade, fără oxigen, fără lumină și curenți puternici.
Distrugerea sticlelor a făcut parte dintr-un acord de pledoarie care a implicat doi proprietari, Emanuele Azzaretto și Todd Hahn. Potrivit procurorului adjunct Morgan Lucas, ei au pledat pentru a nu contesta infracțiunile de deversare ilegală de materiale în apele Statelor Unite, vânzarea de alcool fără licență și sprijinirea fraudei investitorilor.
Azzaretto și Hahn trebuie, de asemenea, să plătească 50.000 de dolari drept restituire unuia dintre investitorii lor, potrivit DA. Autoritățile au aruncat alcoolul la o stație locală de tratare a apelor uzate și au reciclat sticlele, a spus DA.