Turiștii, așteptați cum se cuvine de Paște
În Sibiel, judeţul Sibiu, e fierbere mare. Acolo însă, gospodinele se pregătesc nu doar pentru familiile lor ci şi pentru turişti. Şi nu sunt deloc puţini cei care au ales să-şi petreacă Paştele în deplasare.
De Redactia Observator la 11.04.2015, 13:49În Sibiel, judeţul Sibiu, e fierbere mare. Acolo însă, gospodinele se pregătesc nu doar pentru familiile lor ci şi pentru turişti. Şi nu sunt deloc puţini cei care au ales să-şi petreacă Paştele în deplasare.
Sibiel este prima localitate din Romania unde se facea agroturism inca de prin anii '70. Si acum, localitatea e plina de pensiuni mici, in stil nemtesc. La pensiunea "Bunica Eugenia", gateste si acum chiar bunica Eugenia, care are 87 de ani. Femeia face agro-turism din 1973. Proprietarul pensiunii si familia lui locuiesc tot acolo. Au turisti romani, dar si cativa din Suedia. Sora proprietarului are si ea o pensiune cu 12 locuri si va avea si ea turisti
Sambata dimineata vor taia mielul, vor face preparate; putem filma si da live-uri din bucatarie, cu bunica Eugenia in actiune. Seara putem da slujba de Inviere de la biserica veche din localitate. Duminica slujba la biserica va fi mai tarziu, pe la pranz, iar apoi lumea ia masa in familie, putem da cu familia proprietarului pensiunii.