Animalele, un pericol pentru șoferi pe Autostrada Sebeș-Turda. Gardurile de protecție sunt peticite
Dacă nu sunt gropi, pe autostrăzile României apar alte pericole. Avem imagini revoltătoare de pe Autostrada Sebeş-Turda. La marginea drumului de mare viteză, sunt animale. Iar gardurile de protecţie sunt peticite din loc în loc
Dacă nu sunt gropi, pe autostrăzile României apar alte pericole. Avem imagini revoltătoare de pe Autostrada Sebeş-Turda. La marginea drumului de mare viteză, sunt animale. Iar gardurile de protecţie sunt peticite din loc în loc. Mai mult, dealul din apopiere a luat-o la vale, cu tot cu gard. Este aceeaşi autostradă unde în weekend o căprioară a apărut brusc în faţa unui şofer. Oficialii de la Drumuri vin cu recomandări stupefiante. Le spun şoferilor să circule pe a doua bandă, ca să fie siguri că evită animalele.
Într-o parcare de pe autostrada Sebeş - Turda, mai mulţi câini se plimbă nestingheriţi printre bănci şi mese. Asta deşi niciun animal nu ar trebui să fie în zonă. Sambata, un şofer care trecea cu viteză pe aici s-a trezit cu o căprioară pe capotă.
Acum două zile, oficialii de la Drumuri susţineau că animalul care a distrus maşina era un cerb, iar gardul - rezistent.
- Schimbări majore la amenzile auto luate în străinătate, după ce 40% dintre români nu şi le-au plătit
- Citroen recheamă la service 869.000 de vehicule din toată Europa. Pericol din cauza problemelor la airbag-uri
- Şoferii cu GPL, avertizaţi că pot fi amendaţi. Ce verificare trebuie să facă urgent
- Care este Maşina Anului 2025. Printre favorite se numără şi Dacia Duster
- Salonul Auto din Detroit. Maşina care a întors toate privirile va ajunge pe piaţă de anul viitor
Oficialii vin cu un sfat pentru şoferi. Unul cu totul neinspirat.
Pe autostradă, la o viteză de 130 de kilometri pe oră, impactul cu un animal de câteva sute de kilograme este foarte greu de evitat. Mai mult, o manevră bruscă poate duce la pierderea controlului.
În alte ţări din Europa, autorităţile au construit pasaje pentru ca animalele să poată traversa în siguranţă.
La noi, CNAIR spune că, înainte de a construi lotul Sebeş Turda, analiza ministerului Mediului nu a identificat rute migratoare ale animalelor salbatice.
Cert e că, de la începutul anului, pe autostrăzi au fost 229 de accidente provocate de animele. Şoferii pot obţine despăgubiri doar dacă se adresează instanţei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰