Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile suplimentează bugetul programului Rabla Plus, prin care românii îşi pot cumpăra maşini prietenoase cu mediul

Veşti bune pentru românii care vor să îşi cumpere o mașină nouă. Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul programului Rabla Plus a fost suplimentat cu 20 milioane de lei. Asta după ce fondurile iniţiale s-au epuizat în două luni.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 23.06.2021, 10:05

Vezi și
  • Prin programul Rabla Plus, românii îşi pot cumpăra maşini electrice sau hibrid.

În funcţie de maşina nepoluantă pe care ne-o dorim şi la care visăm, valoarea ecotichetelor diferă astfel:

- în cazul maşinilor full-electrice, această sumă se ridică până la 40.000 de lei;

- în cazul maşinilor hibrid, suma se ridică până la 20.000 de lei.

Românii care vor maşini prietenoase cu mediul beneficiază şi de prima de casare din cadrul Rabla Clasic

Românii însă trebuie să fie atenţie pentru că ecotichetele nu pot reprezenta mai mult de 50% din valoarea maşinii pe care urmează să şi-o achiziţioneze. Cei care îşi doresc o astfel de maşină, electrică sau hibrid, trebuie să ştie faptul că beneficiază inclusiv şi de prima de casare din cadrul programului Rabla Clasic, o primă în valoare de 7.500 de lei.

Veştile bune nu se opresc aici, deoarece valabilitatea notei de înscriere în cadrul programului Rabla Plus a fost prelungită la 240 de zile, timp în care românii pot face toate demersurile pentru a-şi achiziţiona o maşină prietenoasă cu mediul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Autorităţile suplimentează bugetul programului Rabla Plus, prin care românii îşi pot cumpăra maşini prietenoase cu mediul