Antena Meniu Search
x

Bicicleta, preferată de români mai mult în weekend

Ieşim să ne plimbăm cu bicicletele doar la sfârşit de săptămână şi preferăm parcurile în locul traseelor lungi prin oraş. Cum începe săptămâna agăţăm căştile în cui şi ne urcăm în maşină, chiar dacă asta înseamnă ore în şir pierdute în trafic.

de Redactia Observator

la 25.03.2019, 00:19

Vezi și

Ieşim să ne plimbăm cu bicicletele doar la sfârşit de săptămână şi preferăm parcurile în locul traseelor lungi prin oraş. Cum începe săptămâna agăţăm căştile în cui şi ne urcăm în maşină, chiar dacă asta înseamnă ore în şir pierdute în trafic. Mai bine de jumătate dintre români recunosc că preferă maşina personală pentru a ajunge la serviciu. Există şi o explicaţie pentru asta: lipsa pistelor speciale şi indisciplina şoferilor.

Este sfârşit de săptămână. Chiar şi aşa acest biciclist abia dacă îşi face curaj să se strecoare printre maşini în trafic. Nici nu ar avea încotro, de vreme ce nu are o bandă specială pe care să o folosească. Iar trotuarele sunt ocupate cu autoturisme parcate. E doar unul dintre motivele pentru care mulţi dintre noi ne urcăm în maşină în loc să luăm bicicleta.

Mai bine de jumatate dintre noi preferam autoturismele pentru a ne deplasa la serviciu. Se intampla asta atat in mediul rural cat si in cel rural. Putini peste 13 la suta din cei intrebati, folosesc bicicleta ca mijloc de transport.

Tinerii sunt în general cei care nu vor să renunţe la confortul propriului autoturism. Andrei e unul dintre ei.

Lipsa pistelor de biciclete şi indisciplina şoferilor fac ca pedalatul să fie mai mult o activitate de relaxare în weekend decât o rutină. Anul trecut, bicicliştii au fost implicaţi în aproape 8.000

Capitala are puţin peste cinci kilometri de piste de biciclete clar delimitate. Primăria a promis anul trecut că va demara un proiect la finalul căruia oraşul va avea peste 60 de kilometri de căi de rulare pentru biciclişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Bicicleta, preferată de români mai mult în weekend