Antena Meniu Search
x

Ce amendă primeşti dacă nu ai cauciucuri de iarnă

Numărul incidentelor în care sunt implicaţi şoferi care nu au maşinile dotate cu cauciucuri de iarnă este în creştere, astfel că specialiştii au decis să tragă un nou semnal de alarmă.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 15:00

Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii de fiecare dată când circulaţi pe un drum acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei
Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii de fiecare dată când circulaţi pe un drum acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei - Profimedia
  • Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii de fiecare dată când circulaţi pe un drum acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Aceştia caută să reamintească şoferilor că echiparea maşinilor cu cauciucuri de iarnă poate salva vieţi, mai ales în condiţiile în care, la momentul actual, există foarte multe drumuri în întreaga ţară care pot fi catalogate drept alunecoase, respectiv care sunt acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei.

De asemenea, deşi mulţi şoferi se gândesc că mai au doar o lună şi scapă de cauciucurile de iarnă, specialiştii atrag atenţia că, deşi nu mai sunt obligatorii de la 1 martie, cauciucurile de iarnă rămân obligatorii de fiecare dată când circulaţi pe un drum public acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Lipsa cauciucurilor de iarnă, amendă de minim 1.305 lei

La momentul actual, şoferii care circulă pe drumuri acoperite de gheaţă, zăpadă sau polei şi nu au maşinile echipate cu cauciucuri de iarnă riscă o amendă de minim 1.305 lei. Concret, într-o astfel de situaţie, şoferii primesc între 9 şi 20 de puncte de amendă, ceea ce înseamnă o amendă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

Pe acelaşi subiect

Mai mult, şoferii riscă să fie amendaţi chiar şi dacă au maşinile echipate cu cauciucuri de iarnă. Pe lângă acestea, dacă aveţi drumuri prin zone înzăpezite, trebuie să aveţi în maşină şi lanţuri de zăpadă, o lopată şi chiar un săculeţ de nisip. 

Vorbim despre toate accesoriile de care şoferii au nevoie pentru a evita să rămână înzăpeziţi şi, astfel, să creeze probleme în trafic.

Amintim că, pe perioada iernii, şoferii sunt obligaţi inclusiv parbrizul, luneta şi geamurile laterale curăţate de zăpadă sau de gheaţă, astfel încât vizibilitatea şoferului să nu fie perturbată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Ce amendă primeşti dacă nu ai cauciucuri de iarnă