Antena Meniu Search
x

Foto "Reţeta perfectă" pentru accident: cum a venit un şofer cu maşina la controlul tehnic RAR

Proprietarul unui autovehicul al cărui certificat fusese reţinut în urma unui control în trafic s-a prezentat la Registrul Auto Român (RAR), pentru redobândirea documentului, cu un arc de suspensie rupt şi între spirele căruia a introdus bucăţi de cauciuc dur. Oficialii RAR transmit că reparaţia făcută artizanal este una care poate afecta stabilitatea vehiculului, motiv pentru care maşina nu a trecut testele.

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 14:53

Oficialii RAR prezintă, miercuri, pe reţelele sociale, fotografii cu un autovehicul al cărui certificat fusese reţinut în urma unui control în trafic, iar proprietarul l-a "reparat" apelând la o improvizaţie, cu scopul de a primi înapoi certificatul. Autovehiculul cu arcul de suspensie reparat artizanal a fost dus pentru verificări la RAR Tulcea. 

Cum s-a prezentat şoferul cu maşina la RAR

"La o primă vedere, ar putea părea că în fotografii sunt arcuri elicoidale “împănate” cu bucăţi de caşcaval. De fapt, vedem reţeta perfectă prin care proprietarul unui vehicul şi-a pus în pericol propria siguranţă, dar şi pe a celorlalţi participanţi la trafic. Verificând maşina, colegii noştri au observat bucăţile de cauciuc dur introduse între spirele unuia dintre arcurile suspensiei. În opinia proprietarului vehiculului, această improvizaţie ar fi trebuit să suplinească rolul arcului rupt şi să ofere acelaşi răspuns al suspensiei în cazul unei situaţii de urgenţă”, au scris pe Facebook oficialii RAR, potrivit news.ro.

Aceştia menţionează că "improvizaţia este una periculoasă, de natură a afecta stabilitatea vehiculului", motiv pentru care specialiştii de la RAR Tulcea au refuzat că returneze certificatul de înmatriculare care ar fi permis punerea în circulaţie a autovehiculului astfel reparat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » "Reţeta perfectă" pentru accident: cum a venit un şofer cu maşina la controlul tehnic RAR