Antena Meniu Search
x

Cea mai lungă autostradă din Europa va trece şi prin România! Cum va arăta şoseaua care va ajunge inclusiv la Bucureşti (Foto)

Publicaţia Asociaţiei Mondiale a Drumurilor „World Higwaz Magazine” a anunţat că se dorește construirea “Centurii Mării Negre”, o autostradă lungă de 7000 de km.

Publicaţia Asociaţiei Mondiale a Drumurilor „World Higwaz Magazine” a anunţat că se dorește construirea “Centurii Mării Negre”, o autostradă lungă de 7000 de km.

Lucrările ar trebui să demareze în toate ţările riverane (Turcia, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România, Bulgaria, Serbia, Tirana, Grecia) cel târziu în anul 2019, dar o porțiune din autostradă este deja construită la nord de Marea Neagră.

Fiecare stat va plăti porțiunea sa de autostradă din resurse proprii, dar și din fonduri europene, pentru statele ce fac parte din Uniunea Europeană.

Pe teritoriul României autostrada va începe de la Giurgiu, va ajunge la Bucureşti, va urca la Ploieşti – Buzău – Mărăşeşti – Bârlad – Huşi, apoi va intra în Republica Moldova, către Chişinău. Astfel, se va face o importantă legătură rutieră între București și Chișinău.

La noi în țară, autostrada va străbate aproximativ 420 de km, scrie auto-bild.ro.

În total, autostrada Inelară a Mării Negre va avea în jur de 7000 de km și va fi a doua din lume ca lungime, după cea inelară a Australiei care măsoara 14.500 de km.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Cea mai lungă autostradă din Europa va trece şi prin România! Cum va arăta şoseaua care va ajunge inclusiv la Bucureşti (Foto)