Centura Clujului, cunoscută drept centura de diamant, intră din nou în reperaţii (Video)
Centura Clujului, cunoscută drept "centura de diamant" pentru că cea mai scumpă din ţară, intră din nou în reperaţii. O parte din zidul care ar trebui să susţină pămânul a luat-o, pur şi simplu, la vale.
Centura Clujului, cunoscută drept "centura de diamant" pentru că cea mai scumpă din ţară, intră din nou în reperaţii. O parte din zidul care ar trebui să susţină pămânul a luat-o, pur şi simplu, la vale.
De când a fost deschisă şi până acum, şosea a mai fost peticită şi s-au făcut inclusiv lucrări de consolidare a marginilor, pentru că terenul s-a mai surpat şi în trecut.
Acum, s-a intervenit de urgenţă, după cum anunţă autorităţile. Însă la faţa locului, echipa Observator i-a găsit pe muncitori dormind sau în pauză de cafea.
- Trei copii, bătuți pe podul pietonal Elisabeta din Cluj-Napoca. Unul dintre ei, de 14 ani, a ajuns la spital
- Băut bine şi fără permis, un tânăr moldovean a făcut prăpăd cu maşina pe o stradă din Cluj. A ieşit...
- Mai mulți clujeni, picnic cu slănină, brânză de oaie și ceapă, pe plajă în Filipine: "Am luat câte o...
- Diferenţele dintre noile buletine cu cip şi cele fără
- "Mai bine o arunci la gunoi". Piesa de schimb pentru un BMW second hand care a ajuns să coste mai mult decât maşina
Abia trezit din somn, un muncitor încearcă să explice unde sunt colegii lui. Echipa ar fi trebuit să lucreze de zor la consolidarea zidului care s-a prăvălit peste pe cea mai scumpă şosea de centură contruită vreodată în România. A mai primit numele şi de centura de diamant. Cei 24 de kilometri au costat 530 de milioane lei.
Deşi în zonă terenul este instabil şi mlăştinos, atunci când a fost construită centura nu au fost făcuţi piloni de sprijin, ci doar un zid de pământ acoperit cu o plasă de gard. Abia acum, după ce dealul din apropiere a ajuns pe şosea, au fost montate câteva elemente de siguranţă.
După ploile din ultima perioadă, pământul s-a îmbibat cu apă şi a luat-o la vale. O masivă alunecare de teren ar putea pune în pericol vieţile şoferilor.
Însă, când va expira garanţia, statul va fi cel care va suporta costurile reparaţiilor pe "centura de diamant".
Şoseaua ocolitoare a Clujului a fost inaugurată cu mult fast în 2011, pe când Emil Boc era premier.
După doar trei luni de la deschidere a apărut şi prima alunecare de teren cauzată de infiltraţii. Iar după trei ani, o porţiune de asfalt a fost îndepărtată, pentru că nu era de calitate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰