Antena Meniu Search
x

Video Coadă la instalaţiile de GPL pentru maşini. În cât timp se amortizează costul montării, de 1.100 de euro

Preţul mare al carburanţilor îi forţează pe mulţi să caute variante de a economisi. Deşi sunt costisitoare, instalaţiile GPL sunt la mare căutare. În service-urile auto se lucrează la foc continuu, iar pentru a prinde un loc, şoferii trebuie să aştepte mai multe zile.   

Alin Stan
de Alin Stan

la 29.06.2022, 20:50

Vezi și

După ce preţul benzinei a luat foc, Adrian s-a hotărât să-şi monteze instalaţie GPL pe maşină.     

Adrian, şofer: Consumul este mai redus ca şi preţ. Consumul de gaz este puţin mai mare decât cel de benzină, dar la preţ ieşim mai ieftin.  

Un litru de gaz este acum 4 lei şi zece bani la pompă, la jumătate faţă de preţul benzinei. Costurile unei astfel de instalaţi sunt mari, dar se amortizează destul de repede.

Adrian, şofer: Pe mine m-a costat undeva la 1000-1100 de euro instalaţia de gaz. Se amortizează în timp, dar este şi în funcţie de câţi kilometri parcurgi. 

Pe acelaşi subiect

Coadă la instalaţiile de GPL

Angajaţii service-urilor auto lucrează de zor şi abia mai fac faţă cererilor. Uneori şoferii aşteaptă câteva zile pentru a prinde un loc. 

Alexandru Constantin, administrator service auto: I-a speriat pe oameni această creştere a benzinei şi cei care nu agreau instalaţiile GLP, după aceste scumpiri îşi fac calcule şi vor şi ei instalaţie GPL. Avem programări de 4-5 zile în avans. Numărul solicitărilor a crescut semnificativ faţă de acum 2-3 luni. 

Silviu Toma, expert auto: Este o alegere foarte bună pentru că maşinile pe GPL au un randament mult mai bun. GPL-ul este un carburant care arde cumva mai curat. 

În România sunt peste 1 milion de autoturisme cu instalaţii GPL. În ultimii ani, producătorii au început să scoată pe piaţă maşini dotate din fabrică cu staţie GPL. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri Auto » Coadă la instalaţiile de GPL pentru maşini. În cât timp se amortizează costul montării, de 1.100 de euro