Antena Meniu Search
x

Cod Rutier 2023. Şoferii care vor primi interdicţie timp de 5 ani de a mai conduce. Perioada a crescut de 10 ori

Şoferii condamnați pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, vor avea interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei, potrivit unui proiect de lege votat, luni, în Senat.

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 12:46

Cod Rutier 2023. Şoferii care vor primi interdicţie timp de 5 ani de a mai conduce. Perioada a crescut de 10 ori
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Amendamentul propus de senatorul PSD Robert Cazanciuc prevede ca "persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei". Astfel, perioada de interdicţie a crescut de 10 ori, potrivit iniţiatorului proiectului. 

"A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele. Am propus și colegii au fost de acord, astăzi, în Senat, votând cu 105 voturi „pentru” din 106, un amendament la un proiect legislativ de modificare a Codului Rutier, prin care persoanele condamnate pentru ucidere din culpă, comisă sub influența alcoolului sau drogurilor ori fără permis auto, să aibă interdicția de a obține din nou dreptul de a conduce timp de 5 ani după executarea pedepsei. Acesta este termenul maxim prevăzut de Codul penal pentru măsuri complementare. 

Acest amendament vine în continurea și în completarea proiectului legislativ cunoscut sub denumirea de Legea Anastasia, proventă de la numele unui copil ucis pe drumurile publice de o persoană care a condus fără a avea acest drept. Să nu uităm că, de cinci ani încoace, România se află în continuare pe locul 1 în Europa la numărul de accidente rutiere mortale, iar multe dintre acestea fac obiectul modificărilor legislative propuse acum", este mesajul politicianului, publicat pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Cod Rutier 2023. Şoferii care vor primi interdicţie timp de 5 ani de a mai conduce. Perioada a crescut de 10 ori