Antena Meniu Search
x

Video Codul Rutier se schimbă din nou: regula care urmează să fie votată în Camera Deputaţilor. Ce trebuie să ştie şoferii

Atenţie, şoferi! Se schimbă regulile de circulaţie. Faza scurtă a maşinii, care în prezent este obligatorie doar pe autostrăzi, drumuri expres sau europene, ar putea deveni obligatorie pe toate drumurile publice, atât noaptea, cât şi ziua. Este una dintre modificările Codului Rutier care urmează să fie votată în Camera Deputaţilor. 

de Redactia Observator

la 15.05.2023, 17:24

Vezi și

Principala modificare se referă la folosirea luminilor de întâlnire sau a farurilor de fază scurtă, indiferent dacă e zi sau noapte, pe toate drumurile naţionale şi judeţene. Până acum, această obligativitate o aveau doar şoferii care circulau pe autostrăzi, drumuri expres sau drumuri europene. Aceste modificări au la bază date statistice care arată că România rămâne în topul ţărilor europene cu cele mai multe accidente rutiere mortale.

86 de decese la 1 milion de persoane în România, în 2022

Mai exact, conform Eurostat, anul trecut ţara noastră a înregistrat 86 de decese la 1 milion de persoane, în condiţiile în care media Uniunii Europene este de doar 46 de decese la 1 milion de persoane,  însă în uşoară creştere. Tocmai de aceea, obiectivul UE în domeniul rutier este reducerea la jumătate a numărului de decese în accidente până în 2030. Modificarea Codului Rutier urmează să fie votată în Camera Deputaţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri Auto » Codul Rutier se schimbă din nou: regula care urmează să fie votată în Camera Deputaţilor. Ce trebuie să ştie şoferii