Antena Meniu Search
x

Video Cod Rutier 2023. Cea mai dură măsură pentru vitezomani: când li se confiscă maşina

Veşti importante pentru şoferi. De acum încolo, conducătorii auto trebuie să aibă control când apasă acceleraţia, altfel riscă să rămână fără permis şi chiar fără maşină. Asta prevede o propunere de modificare a Codului Rutier pentru cei care depăşesc viteza legală cu peste 100 km/h. 

de Adrian Obreja

la 21.03.2023, 14:20

Vezi și

Cei care încalcă regulile de circulaţie vor fi sancţionaţi mult mai dur. Astfel, cei care depăşesc viteza legală cu peste 100km/h vor avea permisul reţinut pentru 180 de zile. Dacă în această perioadă, şoferul recidivează şi comite aceeaşi faptă, la suspendare se adaugă încă 30 de zile.

În plus, dacă şoferul recidivează se poate reţine şi certificatul de înmatriculare, iar dacă maşina respectivă este identificată în trafic în perioada în care are reţinut certificatul, atunci poate să fie confiscată.  

Senatul a aprobat ieri un amendament pentru modificarea legii 195/2022, care prevede faptul că şoferii care au fost condamnaţi pentru ucidere din culpă în urma unui accident provocat sub influenţa alcoolului/drogurilor sau fără permis, nu mai pot da examen timp de cinci ani din momentul în care pedeapsa a fost ispăşită.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri Auto » Cod Rutier 2023. Cea mai dură măsură pentru vitezomani: când li se confiscă maşina