Dacia Spring ar putea fi cea mai ieftină mașină 100% electrică de pe piața auto europeană

De Redactia Observator.
Publicat: 15.10.2020, 22:58.
Actualizat: 15.10.2020, 23:02

Dacia sută la sută electrică vede mai întâi Parisul. În urmă cu puţin timp, oficialii Renault au dezvelit modelul Spring, despre care până acum ştiam cum va arăta doar din poze. Chiar dacă știm cum arată, pe străzi o vom vedea abia anul viitor.

La şapte luni de la publicarea primelor poze cu noul concept, Dacia a prezentat, la Paris, primul model 100 la sută electric. Se numeşte Spring şi are la bază modelul Renault City, dezvoltat pentru piaţa chineză.

Denis Le Vot, Groupe Renault: Este o maşină practică şi funcţională pentru uzul de zi cu zi. Suntem mândri de noua noastră maşină. Atât de mândri, că ne dorim ca oamenii să se bucure de ea cât mai curând.

Spring va avea o autonomie de 225 de kilometri și o baterie ce se poate încărca la 80% în doar jumătate de oră.

Denis Le Vot, Groupe Renault: Asta garantează că maşina va putea fi folosită cel puţin cinci zile fără reîncărcarea bateriei.

Adrian Mitrea, analist auto: E o mașină ce va putea parcurge acei 225 de kilometri în condiții, să zicem, decente, dar pe măsură ce vremea va fi mai extremă, iarna sau când va fi foarte cald afară, ne putem aștepta ca autonomia reală a mașinii să fie pe la 160-170 de kilometri.

Imaginile oficiale ne arată că va avea faruri şi stopuri led şi o grilă în formă de Y.

Dacia promite că Spring va fi cea mai ieftină mașină 100% electrică de pe piața auto europeană, cu un preț de pornire de 15 mii de euro.

Denis Le Vot, Groupe Renault: Dacia Spring nu doar că este cea mai ieftină mașină electrică din Europa, este şi cel mai cool autoturism.

Adrian Mitrea, analist auto: Bateria are o capacitate totală de 28,6 kwh. Înseamnă că un plin va costa în jur de 20 de lei, în cazul unei încărcări complete acasă.

Dacia Spring va fi disponibilă din 2021.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.