Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ford vrea să lanseze primele robo-taxiuri! Producătorul auto american face şi livrări de pizza cu vehicule autonome

Ford intenţionează să opereze propria sa reţea de robo-taxiuri, în 2021, pentru transportul de persoane şi bunuri.

de Redactia Observator

la 16.04.2018 , 10:31

Ford intenţionează să opereze propria sa reţea de robo-taxiuri, în 2021, pentru transportul de persoane şi bunuri, acestea fiind cele mai ambiţioase detalii dezvăluite până acum de producătorul auto american pentru un serviciu de transport cu vehicule autonome, relatează Financial Times.

Jim Farley, preşedinte al Ford pentru pieţe globale, a spus că Ford intenţionează să opereze propria sa reţea de vehicule construite la comandă, în loc să vândă tehnologia unui operator de transport.

Grupul a investit anul trecut 1 miliard de dolari în startup-ul de inteligenţă artificială Argom,  pentru a concura cu Waymo şi Uber, dar şi cu rivali din industria auto precum General Motors şi Toyota, în dezvoltarea vehiculelor autonome.

Articolul continuă după reclamă

Ford testează totodată un serviciu în Miami împreună cu Domino’s Pizza pentru a-şi îmbunătăţi modelul de afaceri, cum ar fi oferirea de discount-uri clienţilor care acceptă să iasă din apartament până la un vehicul autonom care efectuează livrări la domiciliu.

În pofida unui accident fatal recent în care a fost implicat un vehicul autonom testat de Uber, tehnologia este considerată sigură pentru că elimină eroarea umană. Această tehnologie poate contribui la dezvoltarea unor noi afaceri, cum ar fi cele cu robo-taxiuri, care în timp ar putea înlocui automobilele personale, în oraşele aglomerate. Uber a anunţat că eliminarea costului plăţii şoferilor este esenţială pentru modelul său de afaceri, pe termen lung.

Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi intenţionează la rândul ei să deţină o reţea de vehicule de transport în 2022, dar nu a oferit detalii privind tipul de vehicule care vor fi utilizate.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri Auto » Ford vrea să lanseze primele robo-taxiuri! Producătorul auto american face şi livrări de pizza cu vehicule autonome