Antena Meniu Search
x

(P) Iată lista completă de acte necesare pentru schimbarea permisului! Te ajutăm să fii 100% pregătit!

Schimbarea permisului auto poate fi un proces rapid și simplu atunci când știi exact ce ai de făcut și care sunt actele pe care trebuie să le ai asupra ta. Există mai multe situații în care se solicită eliberarea unui nou carnet de conducere, precum cazul în care acesta expiră, în care a fost pierdut ori când se schimbă numele de familie al posesorului.

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 15:54

În funcție de situația în care te afli, lista de acte necesare schimbare permis poate fi diferită. Indiferent de motivul pentru care ai nevoie de un carnet de șofer nou, iată cum poți întocmi dosarul complet!

Acte necesare pentru schimbare permis expirat

În anul 2022, solicitarea unui permis valid poate fi efectuată cu o scurtă perioadă înaintea sau după trecerea celor zece ani de valabilitate. Descoperă, în cele ce urmează, care sunt actele care trebuie prezentate de către persoanele aflate în această situație:

  • Cerere schimbare permis – documentul este disponibil la ghișeul de schimbare permise auto sau online și trebuie doar semnat;

  • Buletinul sau cartea de identitate a titularului – necesar în original și copie, actul de identitate reprezintă dovadă că titularul are domiciliul sau reședința în România;

  • Dovada plății taxei pentru permisul de conducere – poate fi achitată online;

  • Permisul de conducere în original;

  • Fișa medicală pentru schimbare permis auto – certificatul emis de o unitate medicală autorizată, în original, indică faptul că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită reînnoirea și eliberarea permisului de conducere.

În cazul cetățenilor străini, sunt necesare câteva acte pentru schimbare permis suplimentare. Astfel, persoanele care nu au cetățenie română vor adăuga la dosar cartea de rezidență, permisul de ședere și certificatul de înregistrare. Totodată, aceștia vor avea nevoie de pașaport și, dacă este cazul, de pașaportul diplomatic sau de serviciu, atât în original, cât și copie.

După cum se poate observa, din lista de acte necesare pentru schimbare permis auto, fișa medicală pare a fi cel mai dificil de obținut. Totuși, acest proces poate fi extrem de simplu, rapid și eficient, dacă apelezi la o clinică specializată, așa cum este Standard Med! Aici, vei avea parte de cele mai bune servicii în cel mai scurt timp, după cum declară toți cei care au apelat la această clinică.

Acte necesare pentru schimbare permis auto în cazul în care acesta a fost pierdut, furat ori dacă se schimbă numele titularului

Permisul auto poate fi înlocuit și înaintea expirării valabilității, însă aceasta reprezintă o situație excepțională. În cazul în care permisul a fost pierdut, furat sau reținut, titularul este obligat să declare incidentul respectiv. De asemenea, în cazul schimbării numelui de familie (la căsătorie, divorț), se eliberează tot un duplicat al permisului auto.

(P) Iată lista completă de acte necesare pentru schimbarea permisului! Te ajutăm să fii 100% pregătit!

(P) Iată lista completă de acte necesare pentru schimbarea permisului! Te ajutăm să fii 100% pregătit!

Există posibilitatea de a trimite cererea pentru eliberarea unui nou permis fie prin poștă, fie prin e-mail. Dacă este aleasă ultima variantă, se solicită atașarea de acte necesare pentru schimbare permis, în variantă scanată. Documentele necesare rămân cele enumerate anterior.

Indiferent de situația în care te afli, dacă ai toate actele necesare asupra ta, vei vedea că eliberarea permisului este un proces rapid, care se va finaliza în decurs de câteva ore!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » (P) Iată lista completă de acte necesare pentru schimbarea permisului! Te ajutăm să fii 100% pregătit!