Antena Meniu Search
x

Video Imagini spectaculoase: Mașina zburătoare cu motor BMW a străbătut cerul 35 de minute, în Slovacia

Un prototip de mașină zburătoare a efectuat un zbor de 35 de minute între aeroporturile din Nitra și Bratislava, în Slovacia. Autoturismul hibrid, denumit AirCar, este echipat cu un motor BMW și merge pe carburanți clasici.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.06.2021, 15:21

mașina zburătiare AirCar
AirCar a efectuat un zbor de succes în Slovacia, pe 28 iunie 2021 - KleinVision via Youtube

Creatorul prototipului, profesorul Stefan Klein, a declarat că mașina zburătoare are o autonomie de aproximativ 1.000 de kilometri, poate străbate cerul la 2.500 de metri altitudine și, până acum, a adunat 40 de ore de zbor. Autoturismul se poate transforma în avion în două minute și 15 secunde. Două aripi coboară din părțile laterale ale autoturismului, iar acesta este gata de a decola.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Stefan Klein, care a decolat cu mașina de pe autostradă, a catalogat experiența drept "normală" și "foarte plăcută". Potrivit BBC, mașina zburătoare prinde o viteză de croazieră de 170 km/h și poate transporta două persoane, cu o greutate combinată de 200 de kilograme. Spre deosebire de prototipurile de taxi inspirate din tehnologia dronelor, AirCar nu poate decola vertical, ci ca avioanele, și are nevoie de o pistă sau de o șosea dreaptă.

Mașina zburătoare, un vis al umanității

Așteptările sunt mari în aceste segment, ce a aprins imaginația oamenilor de peste un secol. În 2019, compania de consultanță Morgan Stanley a prezis că sectorul mașinilor zburătoare ar putea valora 1.5 trilioane de dolari în 2040. Compania din spatele prototipului, KleinVision, a investit mai puțin de două milioane de dolari în dezvoltarea AirCar, în cele 24 de luni de la începerea proiectului. Doar în Statele Unite sunt peste 40.000 de cereri pentru acest model, a declarat Anton Rajac, consultant și investitor la KleinVision. Mașina nu a fost încă autorizată pentru comercializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri Auto » Imagini spectaculoase: Mașina zburătoare cu motor BMW a străbătut cerul 35 de minute, în Slovacia