Antena Meniu Search
x
LIVE

Lamborghini începe să producă măști chirurgicale

Automobili Lamborghini va începe producția de măși chirurgicale și viziere de protecție în fabrica din Sant’Agata Bolognese, regiunea Emilia-Romagna, pentru a sprijini lupta medicilor italieni cu noul coronavirus.

De Daniel Murărescu la 01.04.2020, 12:13
Lamborghini Huracan EVO Spyder
Lamborghini Huracan EVO Spyder, prezentat la Salonul Auto de la Geneva, 5 martie 2019 - DPA Images / Uli Deck via Hepta

Automobili Lamborghini va începe producția de măși chirurgicale și viziere de protecție în fabrica din Sant’Agata Bolognese, regiunea Emilia-Romagna, pentru a sprijini lupta medicilor italieni cu noul coronavirus.

Echipamentele medicale vor fi donate Spitalului Sant’Orsola-Malpighi din Bologna pentru a fi folosite în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, se arată în comunicatul companiei.

"Activitatea de producţie pentru această iniţiativă de solidaritate va fi desfăşurată de personalul departamentului de tapiţerii, care produce interioarele şi realizează personalizarea pentru automobilele Lamborghini şi care va confecţiona 1.000 de măşti pe zi. Vizierele medicale vor fi realizate în cantitatea de 200 de unităţi pe zi, folosind imprimante 3D în cadrul fabricii de producţie de fibră de carbon şi în departamentul de Cercetare şi Dezvoltare", au transmis reprezentanții Automobili Lamborghini.

Activitatea a fost aprobată şi susţinută de Regiunea Emilia-Romagna şi se desfăşoară în colaborare cu Universitatea din Bologna, infomează news.ro.

Lamborghini: Vom câștiga această bătălie împreună

Departamentul de Ştiinţe Medicale şi Chirurgicale va supraveghea testarea în vederea validării dispozitivelor medicale realizate de Lamborghini, înainte de livrarea lor căte spital, precizează compania.

"În această situaţie de urgenţă, simţim nevoia să avem o contribuţie concretă. Spitalul S. Orsola-Malpighi este o instituţie cu care avem o relaţie de colaborare de ani buni, atât prin consultanţă profesională în promovarea programelor de protecţie a sănătăţii lucrătorilor noştri, cât şi în proiecte de cercetare. Vom câştiga această bătălie împreună, lucrând la unison, sprijinindu-i pe cei care sunt în linia întâi în lupta împotriva acestei pandemii, în fiecare zi", a declarat Stefano Domenicali, preşedinte şi CEO al Automobili Lamborghini.

Totodată, în semn de unitate şi de sprijin pentru întreaga Italie, în fiecare seară, Lamborghini luminează clădirile istorice ale sediului său din Sant’Agata Bolognese în culorile drapelului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Lamborghini începe să producă măști chirurgicale