Liber pe podul peste Dunăre de la Cernavodă. CNAIR a ridicat restricţiile și a anunțat regulile de circulație pentru șoferi

De Veronica Micu.
Publicat: 27.05.2021, 14:54.
Actualizat: 27.05.2021, 15:07

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere transmite că, joi, a fost reluat traficul rutier în integralitate pe podul peste Dunăre de la Cernavodă, ridicându-se restricțiile ce au fost impuse pe fondul lucrărilor desfășurate pentru reabilitare.

Liber pe podul peste Dunăre de la Cernavodă. CNAIR a ridicat restricţiile

captura video Facebook / CNAIR

Astfel, de joi se redeschide circulația și pe calea 2 a podului de la Cernavodă, pe sensul Constanța – București. Șoferii trebuie să știe că viteza legală pe pod este de 80 de km/h.

Potrivit CNAIR, în perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

Citește și:

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează Bucureștiul de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Redăm mai jos, integral, comunicatul CNAIR:

Joi, 27.05.2021, începând cu ora 14:00, traficul rutier a fost reluat în integralitate pe Podul peste Dunăre de la Cernavodă, ridicându-se restricțiile ce au fost impuse pe fondul lucrărilor desfășurate pentru reabilitarea acestuia.

Astfel, circulația se redeschide și pe calea 2 a podului de la Cernavodă, sensul Constanța – București. Din perspectiva siguranței circulației, amintim conducătorilor auto că viteza legală pe pod este de 80 de km/h.

De asemenea, reamintim că în luna februarie a acestui an, CNAIR a semnat cu SC MARISTAR COM SRL contractul pentru “Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”, valoarea contractului fiind de 66,847,689.39 Lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Subliniem că pe perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.