Antena Meniu Search
x

Lovitură dură pentru românii cu maşini de Bulgaria. Guvernul de la Sofia pregăteşte o taxă de poluare

Lovitură dură pentru românii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria. Guvernul de la Sofia pregăteşte o taxă de poluare similară cu cea din România.

Lovitură dură pentru românii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria. Guvernul de la Sofia pregăteşte o taxă de poluare similară cu cea din România.

Forţaţi de Uniunea Europeană să reducă emisiile poluante, bulgarii intenţionează să introducă o taxă de poluare, ceea ce la va face viaţă grea românilor cu autoturisme înmatriculate în Bulgaria.

Potrivit datelor statistice ale Poliţiei Române, peste 100.000 de şoferi români conduc în continuare autoturisme înmatriculate în Bulgaria.

An de an, ei trebuie să facă o 'excursie' la sud de Dunăre pentru inspecţia tehnică periodică şi pentru reînnoirea asigurării obligatorii (RCA).

Pe acelaşi subiect

De la an la an, bulgarii au găsit noi metode de a-i jecmăni pe români, astfel încât taxele au ajuns să coste până la 500 de euro.

Taxa de poluare va fi introdusa de Bulgaria dupa modelul folosit de Romania

Totuşi, odată cu eliminarea timbrului de mediu în România, mulţi dintre proprietarii de 'bulgăroaice' au înmatriculat maşinile în ţară.

Potrivit unor surse, taxa de poluare din Bulgaria va fi asemănătoare celei care şi România vrea să o introducă anul acesta.

Astfel, taxa va fi plătită de toţi şoferii în funcţie de cât poluează maşina, iar valoare ei va fi cuprinsă între 50 şi 200 de euro pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » Lovitură dură pentru românii cu maşini de Bulgaria. Guvernul de la Sofia pregăteşte o taxă de poluare