Video Maşina electrică care parcurge aproximativ 400 de kilometri cu o singură încărcare. Automobilul de peste 130.000 de euro, vedeta expoziţiei din Bucureşti
Maşini electrice, de curse sau chiar de epocă. Toate sunt expuse, în aceste zile, în campusul Politehnicii din Bucureşti. Sute de oameni au mers să le vadă, ieri, în prima zi a celui mai mare festival auto din ţară. Vedeta evenimentului a fost automobilul care se conduce şi se parchează singur.
Zeci de companii auto și-au adus produsele de top, în încercarea de a atrage cât mai mulți clienți, dar și cât mai multe priviri.
Ilona Costea, organizator: Nu este doar o simplă expoziție, este o expoziție ce conține modele auto, demonstrații tehnice, demonstrații de drift, zonă de tuning, zonă de autosport
Curioșii s-au adunat ieri încă de la primele ore ale dimineţii, când porțile campusului Politehnicii București s-au deschis.
Participant: Organizarea a fost genială, tot felul de mașini, modele...
Mașinile viitorului i-au atras pe cei mai mulți, cu designul minimalist, combinat cu dotările de ultimă generaţie.
Participant: Mă pasionează în special mașinile electrice. E cel mai revoluționar pentru că are și ușile care se deschid. Și când apăs frâna se închide singură.
Vedeta festivalului a fost un autoturism electric produs în Germania, lansat în urmă cu un an. În valoare de peste 130 de mii de euro, reușește să parcurgă aproximativ 400 de kilometri cu o singură încărcare, care durează puțin peste jumătate de oră.
Bogdan Dinu, reporter Observator: Dacă în prezent, parcarea mașinii este un coșmar pentru mulți șoferi. Mașina viitorului ne va scăpa de această grijă. Se parchează singură și la fel de ușor se conduce singură, folosind camerele și senzorii cu care este dotată.
Gabriel Petrea, organizator: Vor ști să ocolească obstacole, vor ști să frâneze fără ajutorul unui om atunci când este un pericol. Pentru ei, condusul va fi doar o pasiune, nu va fi o necesitate. Totul este senzoristică și altgoritmi inteligenți care să poată lua decizii în timp real și comunicarea cu celealte mașini.
Nu toți s-au dat în vânt, însă, după mașinile electrice
Sistemele de realitate augmentată, ferestrele înlocuite de ecrane sau geamurile inteligente nu pot înlocui puterea, dar și clasicul zgomot produs de motorul mașinilor pe combustie, spun ei.
Participant: Adrenalină, sunet, eu mă bazez foarte mult pe plăcerea de a conduce și o mașină pe combustie îmi oferă cea mai mare plăcere.
Nici mașinile de epocă nu au fost uitate. Cinci exemplare au fost expuse la loc de cinste. Cei care ajung la expoziţie au ocazia să învețe şi cum să conducă preventiv. Intrarea este liberă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰