Antena Meniu Search
x

Video Preţul RCA a crescut cu cel puţin 10%. Tinerii plătesc mai mult: ”Nu înmatriculez mașina pe numele meu că dau 800 lei pe șase luni”

Preţul RCA a crescut cu cel puţin 10 la sută. Asta în doar 5 luni. Asiguratorii dau vina pe service-urile auto care umfla preţul reparaţiilor. Şi cazuri sunt multe pentru că România e pe primele locuri în Europa la accidente rutiere grave.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 24.05.2021, 20:38

Vezi și

Costul unei poliţe de asigurare variază, în primul rând, în funcţie de vârstă şi experienţa celui pe numele căruia e trecută maşina. 

"Eu sincer nu îmi înmatriculez mașina pe numele meu că dau 800 lei pe șase luni". 

Am plătit mai mult faţă de anul trecut, mult mai mult, aproape încă o dată". "Prețul poli'ei a crescut de la trimestru, la trimestru".

Iar dacă şoferul are accidente în istoric, poliţa se schimbă din nou. Pe măsură ce cresc despăgubirile, se scumpeşte şi RCA-ul

Pe acelaşi subiect

"Din cauza şoferilor. Au ajuns să fie din ce în ce mai haotici pe drum. Mai ales în Bucureşti este foarte greu să conduci".

"La câte accidente se întâmplă.... Cred ca mulți o fac și intentionat sa mai scoată niște bani de la asiguratori".

În primul trimestru din 2021 valoarea totală a despăgubirilor a depăşit 1 miliard de lei. Motivul...

Madalin Roșu, preşedinte BAAR: "Costurile crescute la reparații. Am constatat costuri de 3- 4 ori mai mari decât la dealer. Lucru inacceptabil pt ca în final toate aceste costuri se rasfrang în poliţa de asigurare". 

Drept dovadă, asigurările obligatorii au înregistrat o creştere de două cifre de la începutul anului şi până acum.

Tinerii, mai mult de plată pentru RCA

George Spătaru, broker asigurări: "Fiecare asigurator și-a mărit tarifele RCA cu cât au considerat de cuviinţă, diferă între 10 și 20 – 30 la sută. La tineri chiar mai mult".

...Şi asta pentru că ei produc cele mai multe accidente rutiere. Multe din cauza lipsei de experienţă. Nici infrastructura rutieră nu ajută, spun experţii.   

Andra Mitu, reporter Observator: "România ocupa primul loc din europa într-un clasament nedorit: accidente rutiere grave, soldate cu victime în 2020 au fost inregistrate 85 de victime la un milion de locuitori. Dublu fata de media UE".

În ultimii cinci ani a crescut şi dauna medie plătită de companiile de asigurări în baza poliţelor RCA. Dacă în 2016 era puţin peste 7000 lei, în 2020 a depăşit 9000 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
rca
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Preţul RCA a crescut cu cel puţin 10%. Tinerii plătesc mai mult: ”Nu înmatriculez mașina pe numele meu că dau 800 lei pe șase luni”